SVT hjärntvättar våra barn

Programmet Lilla löpsedeln är ett nyhetsprogram som vänder sig till yngre tittare, förmodligen i åldersgruppen ca 10-15 år. I det avsnitt som sändes den 24 oktober, ger programmet en bild av att Sverigedemokraterna angriper enskilda muslimer. Anledningen till reportaget är förstås Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet den 19 oktober, där han kritiserar ideologin islam och tar upp problematiken kring islams ökande inflytande i Sverige.

Rimligen måste det vara i strid mot FN’s barnkonvention att utsätta barn för hjärntvätt och indoktrinering. Artikel 36 förbjuder t.ex. alla former av utnyttjande som kan skada barnet i något avseende. Det behövs inte mycket fantasi för att tänka sig att barn, särskilt de med rötter i muslimska länder, kan må mycket dåligt efter att ha sett det här reportaget. De kan inte förväntas kunna skilja SVT’s propaganda om hat mot muslimer, från den politiska nivå på islamkritik som Sverigedemokraterna förespråkar.

Artikel 17 behandlar i sin sista punkt frågan om att skydda barn mot information som är till skada för barnets välfärd. Ett barn kan mycket väl kännas sig otryggt och hotat efter att ha sett SVT-reportaget, som målar upp bilden av vad som kan uppfattas som en fiende mot den egna personen.

Jag hittar i hasten inga paragrafer som klockrent förbjuder indoktrinering av barn. Troligen saknas sådan text eftersom konventionen tvingats till formuleringar som faller även rena diktaturstater i smaken.

SVT’s agerande går likväl emot hela konventionens syfte, att säkerställa barns trygghet, hindra dem från att bli utnyttjade och ge barnet den informationsfrihet som propagandistiskt vinklade nyhetsreportage riktade till barn åsidosätter å det grövsta.

SVT’s agerande påminner en del om hur den palestinska terrororganisationen Hamas riktar hatpropaganda till barn. Ni minns kanske ”Musse Pigg”? Här kommer en påminnelse:

Några länkar:
FN’s barnkonvention
Ungsvensks debattforum
SDU-ordförande Erik Almqvist kommenterar på Newsmill

Lite halvt utanför ämnet, men jag kan inte låta bli att länka till det här exemplet på hur extremt känsliga Sveriges muslimska företrädare är. Det kan t.o.m. ta sig uttryck i att SD tas i försvar mot riksdagspartierna, eftersom deras brist på att tillmötesgå muslimska krav redan anses ”muslimfientliga”. Fatima Doubalik är ordförande i den s.k. ”muslimska mänskliga rättighetskommittén”.

Annonser

3 responses to “SVT hjärntvättar våra barn

  1. Sjukt. Mår dåligt av att ens tänka på detta.

  2. Pingback: DRAGAN KLARIC » Archive » Nu vet ni vad tv-avgiften används till…

  3. Pingback: Sverige = Lilla DDR « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s