SD jämförs med massmördare

Det politisk-mediala etablissemangets perverterade debatt kring Sverigedemokraterna fortsätter, i svallet efter Jimmie Åkessons islamkritiska artikel i Aftonbladet den 19 oktober. Felciteringen av Jimmie i rubriken till artikeln tillåts sätta tonen. Enskilda muslimer har aldrig varit målet för kritik från mitt parti, utan det vi kritiserar är ideologin islam. Det kan väljarna lita på att vi kommer fortsätta att göra, liksom vi kritiserar alla ideologier som bär totalitära drag.

Att en ideologi innehåller en Gud innebär inte något alibi för att undslippa kritik, lika lite för islam som för kristendomen, som tack vare att den utsattes för kritik och ifrågasatts under decennier, slutligen blev tämjd. Kristendomen blev på så vis underställd/integrerad vårt västerländska samhälles humanistiska och demokratiska värderingar. Varför ska inte islam tvingas underställa sig samma utveckling?

Per Bauhns artikel som sådan är verkligen inte värd någon längre kommentar, utan det är bara att konstatera att han jämför det svenska parti som främst förespråkar västvärldens syn på humanism och demokrati, med fanatiska mördare i islams namn. Han tillåts göra detta på bästa plats i en ledande svensk dagstidning. Det säger något om hur sjukt debattklimatet har blivit i Sverige. Men det är inte i första hand Sverigedemokraterna som Per Bauhn kastar skit på, utan svenskarna, eftersom de nu verkar ha bestämt sig för att rösta in SD i riksdagen 2010.

Sverigedemokraterna står upp för alla människors lika värde.
Inte bara islamismen, utan islam som religion, delar upp människor i muslimer och icke-muslimer. Det kan ingen vettig människa, med skallen någorlunda fri från religiös indoktrinering, någonsin ställa upp på.

Islamkritiken har kommit för att stanna, och anledningen till debattens existens är att islam är en ideologi som i väldigt mycket stöter sig med grundläggande svenska och västerländska värderingar. Islams växande inflytande behöver debatteras och kritiseras fritt och öppet i varje land med ett minimum av fri debatt och bejakande av yttrandefrihet. Demokrati, humanism och yttrandefrihet måste ständigt återvinnas aktivt. Tystas kritiken mot totalitära ideologier och deras fula trynen tillåts sätta tonen så har vi förlorat, och klockan vridits tillbaka till före upplysningens tid.

Tillägg
Christer Sturmark, en gång i tiden en frisk och innovativ kraft inom IT-världen, hakar på, vilket är anmärkningsvärt eftersom den förening han är ordförande i, Humanisterna, vänder sig kraftigt emot religiösa dogmer. De har t.o.m. hållit seminarier mot politiskt islam, och därmed också gjort sig skyldiga till vad som uppfattas som ”hets” mot muslimer.

Annonser

4 responses to “SD jämförs med massmördare

 1. Måste man verkligen komma ut här till privata blogger för att höra lite vettiggare inslag i svenska debatter?! Själv har översatt Åkessons ”uppsats” till franska o visat den till en vän som är en sociolog – med socialistisla uppfattningar. Visst misstycker han, men förstår inte att det kan ha blivit sådana rabalder kring saken!
  Ang. Bauhns artikel; visst finns det likheter mellan identitetsrörelser, men han tycks glömma en viktig poäng: Sverige har en identitet (för hur länge till?). Muslimer som invandrar bryr sig sällan mycket om den. Om sedan islamism har provocerat fram SD som reaktion, kan man ställa dom rygg mot rygg bara? Varför kommer öht djupt troende muslimer till västvärlden egentligen? Jo, därför att i Holland eller Sverige har dom större frihet än i alla muslimska länder! Dom radikala turkiska muslimerna drar sig till Holland. Där får dom ha tchador och koraniska skolor! Inte i Turkiet!!!

 2. Jag tackar och rodnar (nästan) för de inledande orden.

  Min tanke var att det uppskruvade tonläget mot SD skulle nå sina största höjder i valrörelsen 2010, d.v.s. sommaren 2010. Men taket borde väl vara nått redan nu, liksom debatten i sig nått nedersta botten.

  Ang. det sista så finns kanske ingen botten. Nu har det gått så långt att lögnerna sprids även i SVT’s barnprogram. Riktigt jävla ledsamt.

 3. Jaja, men svenskarnas hjärntvättande har mycket djupa rötter. Som fransktalande intelletuell är jag SÅ tacksam att jag blev ”utflyttad” när jag var 14!
  Kommentaren om våldtagningarna är typisk; ”fel – det finns inga bevis!”. Naturligtvis, det är omöjligt i Sverige är föra någon etnisk- eller religiös- statistik. Här i Schweiz är det tradition i medier att så gott som ALLTID nämna personens urspung (kanton för schweizare och nationalitet för utlänningar). Det är mycket interessant! Då vet man i längden vilka folkgrupper som gör vad… Men visst är journalister ändå vänstervridna även här! Patetiskt hur dom nu gör reportage om muslimer inför omröstningen om minaretter om några veckor (drygt 40% av befolkningen här torde rösta för en förbjudningen av dom)… Men Sverige är verkligen hjärntvättningens paradis! Göbbels hade nog älskat era raffinerade propagandatekniker! 🙂

 4. vänsterextremt tillmäle borttaget. Kan du säga en enda politisk fråga som drivit i de politiska församlingar där de är invalda? Det enda de mig veterligen gjort är att ha kvitterat ut sina arvoden.

  Kan, men vill inte. Det är sådant du faktiskt kan ta reda på själv, om du är läskunnig?

  I dagsläget är de ideella insatserna avgörande för vårt partiarbete. Själv får jag t.ex. inte ett rött öre för mitt kommunfullmäktigeuppdrag, men vad gör man inte för sitt parti, sin kommun och för Sverige…

  Men SD kommer nog också börja kvittera ut en del arvoden när vi väl nått riksdagen, och få del av det som dina korrupta favoritpartier i riksdagen vältrar sig i på skattebetalarnas bekostnad.

  //Mods anm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s