Rädslan för muslimer

Vi sverigedemokrater anklagas icke sällan för ”främlingsrädsla”, givetvis underförstått att vi är rädda för Islam och/eller muslimer, om det nu inte skrivs eller sägs rakt ut. Snarast är det väl så att det förhåller sig precis tvärtom. Det är vi som vågar ifrågasätta och lyfta upp missförhållanden när de blir konkreta.

Men om det nu vore så att vi var rädda för Islam/muslimer, så vore vi åtminstone inte ensamma. Såhär skrev Helsingborgs Dagblads chefredaktör Sven-Åke Olofsson i sin ledare den 21 oktober 2009:

Sverigedemokraterna måste tvingas ta ansvar för vad de säger. När Jimmie Åkesson och andra vränger statistik för att passa argumenten, måste andra politiker hugga in. På samma sätt måste SD tvingas inse vart det leder om man vill utmana den islamska världen, sansade människor som extrema. Stollar på vardera sidan triggar varandra. Inte ens Dansk folkepartis väljare i Danmark kände sig bekväma när Muhammedkrisen svallade som mest…

Vart det leder om man vill utmana den islamska världen? Vad är den ”islamska världen”, enligt Olofsson… inkluderar det muslimerna i Sverige? Isåfall måste ju Olofsson mena att de utgör en egen värld i staten Sverige. Anser han inte att det är väldigt fel och oroväckande?

Vart menar Olofsson att det leder om man kritiserar det han kallar för den islamska världen? Åt helvete? Kanske borde Olofsson även ställa sig frågan vart det leder om vi inte ifrågasätter den islamska världen. Här finns paralleller till hur det lät på de svenska tidningsredaktionerna i slutet av 30-talet, när det var nazismen som stod i blickfånget för kritik. Locket på var maktelitens önskan även då.

Hela ledarartikeln här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s