Hägglunds pseudokrig mot kultureliten

Många har nog uppmärksammat den senaste tidens ”krig” mellan Göran Hägglund och den svenska kultureliten. De flesta, men inte alla, verkar genomskåda Hägglunds simpla och desperata trick att på detta sätta utmärka sig som ”politiskt inkorrekt”, i hopp om att kunna vinna röster, icke minst vinna tillbaka röster som gått från KD till SD.

Hägglund är ingen vidare politiker, men han är en ännu sämre skådespelare. Visserligen är hans retorik inte tom på argument, men det han gör är ungefär som att ta en boxningsmatch mot sig själv. Syftet är bara alltför uppenbart – att fiska röster.

Hägglunds angrepp på tyckareliten är en skimär och en omöjlighet, eftersom Hägglund själv är en vital del av den politiskt mycket korrekta tyckarelit han säger sig kritisera.

Dåligt skådespeleri är alltid tragiskt att se, men kan tillfälligtvis bli rätt komiskt. Så t.ex. om man ställer Göran Hägglunds bemötande av en ”nazist”-anklagelse riktad mot honom från en kulturredaktör, mot tidigare uttalanden från Hägglund.

– Har man inte tillräckliga argument för att diskutera i sak så blir det ju den där typen av tillmälen.

En påminnelse om hur Hägglund själv lät i Almedalen 2008:

– Sverigedemokraterna försöker nu bli rumsrent och salongsfähigt genom att nödtorftigt skyla den bruna färgen. Men ett sådant parti vill jag inte se i Sveriges riksdag.

Visst har Hägglund rätt i att det lätt blir sådana tillmälen när man saknar argument.

Kristdemokraternas sista kvarvarande nytta i riksdagen vore som garant mot en kommunistbesudlad regering ledd av Mona Sahlin. Problemet är bara att själva garantin saknas. Kristdemokraterna har inte klargjort vilket val de kommer göra om de tvingas välja mellan en sådan regering och en SD-samarbetande regering.

Kristdemokraterna är och förblir ett slätstruktet parti i riksdagens sjuklöver. De har vacklat och svikit sina ideal och sina väljare i fråga efter fråga. Det gäller abortturismen, de samkönade äktenskapen, bensinskatten, o.s.v… Därför backar de i opinionen och Sverige skulle klara sig utmärkt förutan dem.

Visst skulle KD ev. kunna rädda ett vågmästarläge för SD 2010, men jag vill ändå till skillnad från statsminister Reinfeldt å det bestämdaste avråda från att stödrösta på KD av taktikskäl. Låt naturen ha sin gång och om Gud vill, låt KD lämna riksdagen 2010, tillfälligt eller för gott. Fler av de nuvarande riksdagspartierna kan stå på tur 2014.

Fler relaterade länkar:

Dagen
Dagens Nyheter

Hägglunds ursprunglinga debattinlägg (som startade ”kriget”), i DN debatt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s