Brittiskt vänstervåld hyllas tyst i svenska media

EDL demonstrerar 8 augusti 2009

Sammanstötningar ägde rum den 10 oktober 2009 i brittiska Manchester, efter att EDL’s (English Defence League) demonstration mot radikal islamism, mötts av en stor och våldbenägen vänsterextrem motdemonstration. Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Helsingborgs Dagblad m.fl beskriver vänsterextremisterna som antirasister och EDL som högerextremister.

Det är inte helt enkelt att bilda sig en kritisk uppfattning om EDL, p.g.a. det vänsterpropagandistiskt mediala bruset i såväl brittiska media som svenska media. Ett besök på EDL’s hemsida, ger dock för handen att det handlar om ett sunt och mycket välkommet initiativ i kampen mot islamisering och militant islam.

Svenska media tvekar förstås inte att uppfinna egna högerextrem-stämplar mot regimkritiker, men i det här fallet följer de i första hand brittiska media. Högerextrem-stämpeln mot EDL är ett faktum redan där, t.ex. i The Times och (något bättre) i Sky News.

Den vänsterextrema grupp av våldsamma motståndare, som inte vill att protester mot radikal islamofascism skall få förekomma, kallar sig sorglustigt nog ”Unite against fascism”.

Artiklarna i svenska media avslutar med att försöka länka ihop händelsen till BNP’s (British National Party) framgångar i bl.a. EP-valet. EDL och BNP tar dock avstånd från varandra, vilket förstås ökar EDL’s trovärdighet. Hade de samarbetat med BNP så hade de överhuvudtaget inte haft min trovärdighet. BNP är ett rasistiskt parti i vars sällskap t.ex. svenska Nationaldemokraterna trivs bra. EDL välkomnar alla oavsett etniskt ursprung att ansluta i kampen mot islamiseringen.

Avslutningsvis har jag noterat att vår vän Alan Lake, som föreläste för Sverigedemokraterna i Malmö den 6 september tillsammans med den syriskättade journalisten Ghada Hanna och den dansk-indiske islamkritiske samhällsdebattören Mrutyuanjai Mishra, är aktiv i bl.a. just EDL. Jag var på föreläsningen och tyckte Alan sa många kloka saker, men jag delar nog inte fullt ut hans syn på vikten av att anti-islamister syns på gatorna i så stora mängder som möjligt. Kanske passar det brittiska förhållanden, men i Sverige ses sådant oftast som en pöbel- och vänsterföreteelse. Så blev det förvisso också vid nämnd händelse i Manchester. Den vänsterextrema motdemonstrationen var flerfalt större och blev därmed med medias aktiva hjälp ett försök till propagandavinst mot anti-islamiseringsrörelsen.

Nedan del 1 av Alan Lakes föredrag på Sverigedemokraternas seminarium om islamisering i Malmö 6 sept 2009. Del 2 och framåt finns i sidans högerkant.
Länk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s