Typfall på medias särbehandling av Sverigedemokraterna

aftongranskningTV: Roger Hedlund m.fl sverigedemokrater hängs ut hänsynslöst för gamla ungdomsförseelser. TH: Den nydömde pedofilen Börje Silk (S) skonas däremot, men dock inte av Fria Nyheter

Medan sverigedemokratiska politiker hängs ut frikostigt med namn och bild för skitsaker som saknar eller har lågt straffvärde, ofta något de gjort i ungdomligt oförstånd för innemot ett kvartssekel sedan, så skonas riksdagspartiernas politiker oavsett hur färska och grova brott de än gjort sig skyldiga till. Detta sker systematiskt i svenska etablerade media, men kan knappast illustreras tydligare än ovan.

Jag säger inte att man i varje läge skall hänga ut dömda brottslingar hur som helst, även om jag tycker att Fria Nyheter i så motto följer en god balans. De publicerar namn när det är motiverat för nyhetsvärdet. Själv har jag normalt en mer försiktig inställning till att upplåta min blogg för vidare direktspridning av sådana uppgifter. I detta inlägg har jag dock publicerat namnet på den pedofildömde socialdemokraten Börje Silk, för att balansera upp litet mot redan namngivna anklagade sverigedemokrater.

Länk till den vänstra AB-artikeln.
Länk till den högra AB-artikeln.

Annonser

4 responses to “Typfall på medias särbehandling av Sverigedemokraterna

 1. Det var en väldigt bra och koncis jämförelse på skillnaderna.

  Det är skrämmande att man anser att ska någon skyddas så är det pedofiler. Men människor som sonat sina brott, gått vidare och inte återfallit en enda gång sen man gjort om med sitt förflutna dom ska aldrig bli ansedda som vilken medborgare som helst, OM man nu inte väljer att ansluta sig till ett av dom 7 sittande partierna. Då minnsan är allt okej. Det är en låg nivå på media allt för ofta.

 2. Jo det är låg nivå och särbehandlingen av SD i sig är förstås illa. Men de borde åtminstone ha stake nog att erkänna sin systematiska särbehandling av Sverigedemokraterna gentemot riksdagspartierna.

  Det är viktigt att krafter utanför den etablerade mediavärlden belyser missförhållandena.

  Det var som sagt den eminenta nyhetssajten ”Fria Nyheter” som gjorde jämförelsen. Men eftersom de gjorde den lite i förbifarten valde jag full belysning på min blogg.

 3. Fria Nyheter är bland det bästa som finns att läsa på nätet i den genren måste jag säga.

  Och det var bra att du också tog upp det, för u fler som gör det dessto mer medvetna blir folk om hur illa det faktiskt är.

 4. På tal om dumheter i media och det vi diskuterade innan:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article5908503.ab

  Här påstår alltså Aftonbladet och Wolfgang att en UNDP-rapport hävdar att man alltid tjänar på invandring. Dessa tar t.e.x aldrig jobb från någon annan:

  Alla kan ju nämligen gå och bli proffessorer om alla ”låginkomstjobb” (dvs ett finare ord för jobb som inte kräver högre utbildning eftersom man idag visst anser att det skall garantera en mycket låg lön) går till invandrare..
  Och alla vill visst även vara det också..

  Vad gäller bostäder och bristen på dom..
  Detta nämner man inte ens.

  Känns väl sen minst lika rasistiskt att anta att alla invandrare inte har andra ambitioner än att komma hit och städa åt oss – som att dom bara vill leva på bidrag allihop..

  Verkar mer troligt att Wolfgang vill ha en gästarbetare som billigt städar hans toalett än att han skulle bry sig om vare sig invandrare eller Sverige..

  Vinklad rapport eller vinkling av Aftonbladet tro..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s