En man med ryggrad… och en utan

ryggradDen f.d. moderatpolitikern, militärhistorikern, fredsvännen, författaren, m.m, Stellan Bojerud, tog steget ut ur Moderaterna i samband med förre försvarsministern Michael Odenbergs avgång. Varken Odenberg eller Bojerud ville ställa upp på den ytterligare försvagningen av Sveriges försvar som deras eget parti, det f.d. försvarsvänliga Moderaterna, gick i spetsen för.

Stellan Bojerud var partilös en tid, innan han så till min och mina partikamraters stora glädje annonserade sin övergång till Sverigedemokraterna, för bara några veckor sedan. Han har redan hunnit med att hålla ett uppskattat föredrag om ledarskap för sina nya partivänner i Stockholm, och förhoppningsvis gör han så småningom en visit här nere i Skåne också.

Han har dessutom redan hunnit med att att drabbas av politisk diskriminering, eftersom den nystartade tidningen Militär Historia vägrar publicera de 3 artiklar som de beställt av honom.

— Det handlar om att värna en nystartad tidnings rykte. Vi vill inte att någon skugga ska falla över Militär Historia. Men vi betraktar fortfarande Stellan Bojerud som en duktig militärhistoriker och har stort förtroende för honom i den egenskapen, säger Magnus Bergsten från Historiska Media till Sydsvenskan.

Jag kan meddela att skuggan har fallit och ryktet skadats för Militär Historia, just tack vare tidningens huvudlösa agerande. Krypande inställsamhet för överheter med diktaturfasoner har den effekten på människor som är någotsånär vid sina sunda vätskor. Kanske ger google en förklaring till redaktörens ynkliga feglortsbeteende? Bland de 10 första träffarna antydes att Magnus Bergsten är socialdemokrat. Det skulle ju räta ut ev. frågetecken om det visade sig att Magnus är/varit aktiv inom den nya rödvinsröda förtryckaradeln. Jag har dock inte fullt ut lyckats bekräfta uppgiften, men både sosseversionen och redaktörsversionen av honom verkar hemmastadda i Lund, vilket ger vissa skäl att tro att det är samma person.

Jag har noterat att även den regimstödjande propagandamaskinen Expo har uppmärksammat Stellan Bojeruds överhopp till Sverigedemokraterna, i en något förvirrad artikel som går ut på att han skulle bryta mot partilinjen. Anledningen är några mycket kloka uttalanden från Bojerud, som helt enkelt gör det omöjligt för Expo att stämpla honom som rasist på önskvärt sätt. De väljer då istället att hävda att han inte är som andra sverigedemokrater. Ska vi testa, t.ex. genom att jämföra med mig? Anledningen är nämligen följande uttalanden:

Men den erfarna politikern delar inte partiets uppfattning vad det gäller hjärtefrågan – invandringen.
– Man ska aldrig peka ut människor som grupp, säger han.

Det är ett korrekt yttrande, i enlighet icke minst med Sverigedemokraternas inställning att alla människor har lika värde. Det skall givetvis inte övertolkas som att man inte får observera mönster som innebär samhällsproblem.

Men när det gäller Sverigedemokraternas profilfråga, invandringen, glider Bojeruds åsikter ifrån sitt nya parti.
– Det flesta som bor i samhällen som Tensta och Rosengård är människor som sköter sig, tycker han.

Så tror jag också att det är, men vad har det med problemen där att göra? Skulle det vara ett villkor för existensen av problem att minst 50% av befolkningen inte sköter sig? Jag skulle tvärtom vilja säga att man har ett jätteproblem redan om ett par procent av befolkningen engagerar sig i grov kriminalitet.

Stefan [?, min anm] Bojerud är samtidigt kritisk mot hur invandrare och invandrartäta områden beskrivs i media och i den politiska debatten.
– Jag är emot vissa kulturer. De som håller på med hedersvåld, könsstympning och diskriminering. Men taxichaufförer, restaurangbiträden och så vidare. Det är människor som sköter sig. De är omistliga för vårt samhälle, förklarar han.
Medan ledande sverigedemokrater menar att de oroligheter som har varit i flera förorter runt om i landet är ett resultat av invandringen och islam är Stellan Bojerud av en annan uppfattning.
– Stenkastning och vandalisering är saker som händer när människor inte har något jobb. Det har ingenting med kultur att göra, tycker han.

Här kan man ana att någon bit fattas i Expos pussel. Bojerud påstås först säga att han är emot vissa kulturer som medför problem, för att därefter citeras med att problem inte har med kultur att göra. Jag tror förvirringen ligger på Expo-redaktionen och inte hos Bojerud. Själv menar jag nog att stenkastar- och vandaliseringsproblematiken har mer att göra med kulturkrock än med kultur i geografiskt kopplad bemärkelse. Hade nämnda problemmakare känt sig hemma och fungerat i Sverige, så tror även jag att problemen upphört. Dithän kommer vi dock aldrig att nå med riksdagspartiernas invandrings- och integrationspolitik, som egentligen borde kallas segregationspolitik.

Hade Expo förstått hur kloka Bojeruds ord i följande mening är, så hade de förmodligen valt att inte citera just den meningen:

– Jag har inte bytt åsikt sedan 1970. Det är den politiska kartan som har ritats om, säger Stellan Bojerud.

Amen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s