Medias anti-SD-kampanj i valslutspurt

Dömda kandidater. Nazistiskt förflutet. Missbruk av yrkesroll. Sverige befinner sig i valspurt inför kyrkovalet och den svenska mediekåren basunerar ut sina nygamla jätterubriker om SD igen, i hopp om att valmanskåren ska svälja det simpla betet.

SD är ett parti som skall granskas i media som alla andra partier. Så har hittills inte skett. Istället har vi under flera år utsatts för särgranskning med flera olika typer av stående inslag. Ett sådant av subjektiv art har varit en genomgående låg nivå där oväsentligheter konsekvent blåsts upp utom rimliga proportioner. Ett annat stående inslag av objektiv art är bristen på just objektiv jämförelse med andra politiska partier.

Nu inför kyrkovalet den 20 september har vi sett en intensifiering av medias kampanjande, bekostat av skattefinansierat presstöd, licenspengar, prenumerationer och försäljning av lösnummer. Mest tragiskt är egentligen inte hur man väljer att framställa SD, utan hur man väljer att inte framställa riksdagspartierna. Visst skrivs det lite om dem när de gör bort sig alltför grovt, men aldrig någonsin på en nivå där man gräver fram flera decennier gamla oväsentliga skitsaker om gräsrots- och fritidspolitiker.

I den mån granskning sker av sjuklövern i riksdagen, så är det av högt uppsatta politiker med stor makt, och granskningen sker med maximal hänsyn till pressetik och personlig integritet. Av deras lokalpolitiker sker aldrig någon granskning värd namnet, men när dyngan bubblar upp av sig själv känner sig media förstås tvungna att skriva något. Som t.ex. fallet med den förintelseförnekande KD-politikern Rahbi Ballout i Umeå. Media rapporterade pliktskyldigt på lokalpressnivå, och där stannade det, trots sin aktualitet.

Ballout får fortsätta förneka förintelsen. Ballout får fortsätta hata judar. Ballout får fortsätta företräda riksdagspartier, och själv dra lott om vilket av de 7 det skall vara. Det finns överhuvudtaget inga problem med det och Kristdemokraterna är fortfarande ett av de ”rätta” partierna att rösta på i de val de ställer upp. Förutom att Ballout representerar ett anständigt parti så kommer han ju från en högtstående osvensk kultur. Sådant måste tas största möjliga hänsyn till i Sverige, i upplysningens år 2009.

Annonser

2 responses to “Medias anti-SD-kampanj i valslutspurt

  1. Vid varje val så ska ju SD rannsakas medans andra slipper undan. Jag tycker att dom kanske borde tröttna själva på att hänga ut samma personer i vissa fall år ut och år in. Det räcker gott och väl med en gång, är personen sedan kvar efter 10 år med fortsatt förtroende så finns det inget mer att älta tycker man.

    Nackdelen med att ställa upp i diverse val är ju att man måste tåla att granskas med all rätt, men det måste finnas gränser. Mitt förnuft säger så åtminstone.

  2. Gränser finns ju, kanske t.o.m. lite för snällt satta, men det gäller riksdagssjuklövern. Helt andra regler gäller för SD.

    Men det är bara för oss att hålla ut. Medias agerande sticker folk i ögonen, och folk är inte så dumma som media tror och hoppas. Media har kört samma rejs mot SD i åratal, och SD bara ökar.

    Det enda tråkiga är väl just att medias särbehandling kan få folk att rädas att kandidera för SD. Vem vet var de ska gräva nånstans? Å andra sidan går mönstren igen och media bjuder på få överraskningar. Varje SD-kandidat kan någotsånär förutse vad media ev. skulle kunna vara intresserade av i hans/hennes bakgrund, om det nu alls finns något. Majoriteten SD-kandidater utsätts trots allt inte för medial granskning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s