KD-politiker ifrågasätter förintelsen

kdnazi
– Det finns åsikter som talar om helt andra versioner om vad som påstås har hänt under 1930-talet.

Så uttrycker sig ordföranden i Kristdemokraternas Umeå-avdelning, Rabih Ballout. Ballout är tidigare känd som hätsk kritiker av Israel och nu ger han sig alltså även på historieskrivningen kring judarnas öde under andra världskriget. Han får inte stöd av sin allianskollega Björn Kjellsson (FP), tillika verksam i Umeå:
– Det här är jättetrist eftersom jag känner en del överlevare från Förintelsen. Ett sådant här uttalande tar ifrån dem deras historia. För mig är det tydligt, man kan inte tolka hans inlägg på något annat sätt än att han ifrågasätter Förintelsen.

Tydligt och bra avståndstagande av FP’s Kjellsson, det hedrar honom.

Politiker är inga övermänniskor. De (vi) kan slinta på tungan som alla andra, och visst skall det vara högt i tak, men Ballouts uttalande är mycket allvarligt. Han gör heller inga ansatser att ta tillbaka eller ber om ursäkt, utan tvärtom försöker han förringa och bortförklara, och t.o.m. försvara det.

Fallet kommer bli intressant att följa upp. Jag känner själv kristdemokrater som är vänner av både Israel och judarna, som med säkerhet är illa berörda av Ballouts inställning. Nästa fråga är om Kristdemokraterna som parti kommer ha ryggrad nog att öppna ett uteslutningsärende mot Ballout? Ingenting tyder på det i nuläget, men det är förstås högre ort som avgör.

– I det här läget ser vi det inte som ett allvarligt problem. Det säger Anders Sellström, gruppledare för Krist­demo­kraterna i Umeå och ordförande för partidistriktet i Västerbotten, om Rabih Ballouts bloggande.

Ballout har även tidigare vädrat sin antisemitism öppet, och bl.a. talat om judelobbyn och om judisk propaganda.

Fler Källor:
Svenska Dagbladet
Världen Idag

Annonser

3 responses to “KD-politiker ifrågasätter förintelsen

  1. Börjar inte ni sverigedemokrater bli lite väl patetiska i er desperata sionism..?
    Arbeta för Sverige, inte för Israel.

    Desperat sionism att kritisera förintelseförnekare? Ok… men i alla fall: När extremvänstern gör gemensam sak med extremhögern (i vilket ände en missplacerad kristdemokrat befinner sig är mer än jag kan säga, men det spelar mindre roll), är det läge för ett Sverigevänligt mittenparti att säga ifrån. Det handlar inte strikt om att försvara svenska värderingar, utan om att försvara västerländska värderingar överhuvudtaget. Israel är, till skillnad från sin geografiska omgivning, en del av västvärlden.

  2. Pingback: Muslim i KD-kläder? « Varjager’s Weblog

  3. Pingback: Medias anti-SD-kampanj i valslutspurt « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s