SD's Islamseminarium i Malmö

Jag var idag i Malmö, på Kockums Fritid, på det av Sverigedemokraterna anordnade seminariet om Islam och islamiseringen av Europa och omvärlden. Jag tänkte skriva några rader om det.

Här är annonseringen av seminariet och talarna. Dock saknas presentation av en tredje talare (som talade som nr 2), som dök upp med kort varsel. Jag lade tyvärr inte hennes namn på minnet, men hon var bördig från Syrien, och arbetar som nyhetsuppläsare (om jag inte missuppfattade eller hörde fel… jag ska kolla upp det lite mer och återkommer med rättning vid behov). Hon talade bl.a. om den etniska rensningen av, och situationen för, de kristna kopterna i Egypten. Tillägg 090907. Hennes namn är Ghada Hanna

Media var där, bl.a. Sydnytt. Även Sydsvenskan har rapporterat om mötet. Länkar till båda, och mer information och kommentarer finns på Kent Ekeroths blogg. Sydnytt och Sydsvenskan undvek som väntat helt att kommentera vad de inbjudna talarna hade att framföra, och lade istället vinklingen på att SD arrangerat mötet och att det därför måste misstänkas som ”främlingsfientligt”.

Även SD-television var på plats, men har i skrivande stund inte hunnit lägga upp något på sin sajt. Men något om mötet kommer säkert snart, så håll utkik där.

Att hålla islamkritiska föredrag är inte helt utan risk. Polisen hade en god bevakning vid Kockums Fritid och gjorde sin plikt. Vid mötesstarten fanns inga fridstörare, men när mötet var slut hade det samlats en drös utanför, enligt obekräftade rykten från Ung Vänster. Som säkerhetsåtgärd slussades vi ut i omgångar genom olika utgångar, tillsammans med de inbjudna talarna.

Utanför var det relativt lugnt vad jag kunde se, bortsett från någon enstaka gaphals, knappt torr bakom öronen. Vänsteranhängare gick omkring på parkeringsplatsen med kameror och fotograferade misstänkta föredragsbesökare och deras bilar. De hoppas därigenom lyckas skrämma någon och det kan förstås kännas obehagligt för nytillkomna sympatisörer att för första gången bli plåtade av DDR-Stasi-wannabees med blottlagd blöjsnibb. Hoppas ingen lät sig skrämmas av det gamla tricket. Bilderna är tämligen värdelösa ur informationssynpunkt. Själv passade jag på att rätta till kragen och smajla upp mig lite extra inför en ung pojkfotograf.

Men otack är världens lön, som det heter. Ungkommunisterna skulle bara veta vad Islam säger om kommunism. Det handlar som var och en förstår om minst sagt obesvarad kärlek.

socialistbesvikelseEftersnacket på en känd socialistsajt tyder på besvikelse med det egna arbetet… och clownspexet vid entrén väckte tydligen ont blod.

Ps. Seminariet gav mig en ny bloggfavorit. Seminarietalaren Mrutyuanjai Mishras blogg Brändpunkt är nu tillagd i högerkanten.

Annonser

2 responses to “SD's Islamseminarium i Malmö

  1. hej. hittade en cool blogg: solguru!

    okej va?

  2. Antar att det är den här du menar:
    http://solguru.motpol.nu/
    Har skummat den, ska kolla den noggrannare när min förkylning lagt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s