2 favoritbloggar just nu

Har jag ont om tid, vilket jag ofta har, och bara hinner läsa 2 bloggar, så blir det Dick Erixon och Fria Nyheter.

Några korta ord om varför:

Fria Nyheter fyller i där vanliga media slutar och menar att folk inte mår bra av att få veta mer. Fria Nyheter plockar av den vuxenblöja som etablerade svenska media sätter på läsarna, och gräver fram fakta ner till grunden. De gör skäl för sitt namn flera gånger om.

Dick Erixon uppskattar jag för hans självständiga och starka sätt att skriva om ämnen över en stor bredd av teman. Han lyckas med konststycket att gå hem i det politiskt korrekta lägret, fastän han är allt annat än politiskt korrekt. Man hittar hans blogg i länklistor på de mest skilda bloggar och sajter, även bland riksdagspolitikers (främst borgerliga). Den ende jag kommer på som i så motto kunnat mäta sig med Dick Erixon, var Kurt Lundgren, som tyvärr lämnade oss tidigare i år.

Får jag sedan ytterligare tid över så går jag förstås vidare till mina partikamraters bloggar, och de högre partiföreträdarnas bloggar får man ju en skymt av varje gång man läser SD-kuriren.

Ps. Ett inlägg jag särskilt måste rekommendera är Dick Erixons inlägg från 090904: Att sjunga med änglarna, där han diskuterar kring ett brev han fått från en läsare av hans blogg på temat invandringspolitiken. Erixon spår där att Sverigedemokraterna kommer flyga över riksdagspärren och landa på 10-15%. SD’s officiella mål inför riksdagsvalet 2010 är 6-8% och att bli Sveriges 3:dje eller 4:de största parti.

Annonser

3 responses to “2 favoritbloggar just nu

 1. Jamen, då MÅSTE han ju vara en duktig bloggare… 😉

 2. …Precis Lilli. Den bloggare som först spår 100 % SD-röster i valet vinner hela tävlingen och får guldmedalj 🙂

  Nåväl!

  Motvärnet är en bra portal för systemkritiska bloggar: http://www.motvarnet.nu.

  tankesmedjan feminix är också bra, som dessutom länkar till nyligen uppdaterade kritiska bloggar, bla din.

  Utifrån dessa är det sedan bara att välja och vraka och plocka just sin favorit.

 3. Jag tror mer på SD’s mål på 6-8%. Vi måste vara realistiska. Icke desto mindre var det intressant att läsa vad Dick tror i frågan.

  Även om 10-15% inte blir riksresultat för SD 2010, så kommer det sannolikt bli ett etablerat resultat för SD runt om i de sydsvenska kommunerna, samtidigt som nivån på de skånska kommunresultaten från 2006 (ja inte Landskrona kanske, men t.ex. Ängelholm) , 2010 etableras längre norrut i landet.

  Tillägg lite senare: Erixons SD-uppskattning på 10-15% må vara spännande, men inte vad som var viktigast i inlägget. Det var brevet som Erixon fick och hans kommentar på brevet i stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s