SD skräller i Stockholmsmätning

Stockholm har under flera år varit ett sorgebarn för Sverigedemokraterna, vad gäller valresultat. SD nådde i riksdagsvalet 2006 ca 1,78%, och i EP-valet 2009 1,87% av rösterna i Stockholms län och Stockholms stad tillsammans. Låga resultat i folkrika regioner är oerhört kostsamma för helhetsresultatet, och Stockholm har varit ett sänke för partiet.

I Aftonbladet/United Minds specialundersökning för Stockholmsregionen i augusti 2009, får Sverigedemokraterna 5,1% av väljarsympatierna. Det är en oerhört stark indikation. Nu krävs intensiva insatser och starkt valarbete för att bekräfta sifforna. Nyckeln till en sverigedemokratisk succé 2010, finns i storstadsregionerna, med Stockholm i särskilt fokus.

I övrigt i undersökningen kan noteras att både M och S backar. M har problem med tapp främst bland yngre väljare, medan S verkar tappa jäms över. Med endast 20,1% i stöd, trots ett väljarstöd lokalt på ca 75% i invandrarghettona, så kan man konstatera att stödet för S bland etniska svenskar i Stockholmsregionen sannolikt nu är nere på ca 15%… med fallande tendens.

Länkar:
Aftonbladet
SD-Kuriren

Annonser

2 responses to “SD skräller i Stockholmsmätning

  1. Intressanta tider man lever i.
    M med en partiledare som beundrar Erlander vill tydligen bli det nya S. Det verkar som att S enligt devisen ”ta från dom rika och ge till dom fattiga” vill bli det nya V med sitt populistiska skatteförslag som håller en intellektuell nivå jämförbart med ett dagis i Rinkeby.
    Den malätne Ohly med sin vurm för totalitära marxistleninistiska regimer som till stor del försvann för tjugo år sedan vill tydligen att V skall bli ”K-märkt” om vi övriga medborgare nu nånsin hade tvivlat på den saken.
    Tja då får väl SD ta moderaternas gamla plats som högerspöke så att Maria Wetterstrand och Mona Sahlin har nånting att skrämma dom små barnen med 😐

  2. Det finns en vänstertendens i de ”nya” frågorna som t.ex. feminism, mångkulturvurm och synen på Sveriges försvar, o.s.v. I de klassiska ”vänster”frågorna kring rättvisa går de däremot åt andra hållet.

    Det bildas därför ett stort glapp och i det glappet finns potential för Sverigedemokraterna. Sund värdekonservatism och rättvisa för svenska medborgare är underskattade frågor bland riksdagspartierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s