Skolans mångkulturfiasko

Vi har under veckan kunnat läsa den smärtsamma historien om den 7årige svenske pojken Hampus, vars skolgång inletts med mångkulturellt utanförskap. Hampus vägrar gå till sin nya skola eftersom de andra barnen där inte pratar hans modersmål med honom – svenska.

Det som hänt Hampus är givetvis bara ett fall av många, och toppen av ett det isberg till mångkulturellt monstersamhälle, som utvecklas och påskyndas i skrivande stund på initiativ av våra folkvalda politiker (minus SD’s).

Källor:
Fria Nyheter
Kristianstadsbladet

I Norge är debatten i full gång och man har en långt öppnare inställning till de mångkulturella problemen än vi har i Sverige, även om det, för att göra rättvisa, kan konstateras att Kristianstadbladets artikel är relativt öppen med svenska förhållanden mätt.

I norska Aftenposten konstateras att norska skolor (eller ”vitare” skolor som Ap faktiskt uttrycker sig, fastän det hela ju är ett kulturellt problem som sitter mellan öronen och inte i ev. hudfärg) föredras framför de mångkulturella, vare sig barnens föräldrar är etniskt norska eller har invandrarbakgrund. Jag kan tänka mig att det är så även i Sverige, så länge man ponerar de invandrare som frivilligt och framgångsrikt assimilerar sig i vår nordiska kultur.

One response to “Skolans mångkulturfiasko

  1. Antalet friskolor lär ju inte bli mindre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s