Litet sommaruppehåll

Det är ner på lågvarv nu i värmeböljan och de annalkande semestertiderna, men plötsligt kan det rassla till med ett par blogginlägg, det vet man aldrig.

Ämnen jag nyligen varit nära att skriva om, men inte kommit så långt att jag gjort det, är t.ex.

* Obamas (ja även omvärldens i stort) pinsamma slapphet mot Iran och Nordkorea
* Mp’s och de borgerligas uppgörelse om arbetsmarknadspolitiken (där en positiv syn på globalisering och ytterligare ökad invandring skall vara en röd tråd)
* den franske presidenten Sarkozys frontalangrepp på muslimska kvinnors bärande av heltäckande slöjor.

Ämnen fattas som vanligt inte att skriva om. Jag kunde skrivit lite om Michael Jackson också och då främst om hur svenska skvallerpress profiterat vilt på hans tragiska öde och för tidiga död, med sådan snask-iver att det måste vända sig i magen på varje sund människa. För inte får det väl gemene man att köpa fler lösnummer?

3 responses to “Litet sommaruppehåll

  1. http://hd.se/angelholm/2009/07/05/kommunen-foerlaenger-avtalet

    ”Kommunalrådet Åsa Herbst (M) utgår från att avtalet förlängs vid årsskiftet.

    — Det vällde in utsatta barn till våra fyra mottagarkommuner, däribland Malmö, som inte kunde ta emot dem på ett anständigt sätt. Migrationsverket bad om hjälp. Här var det faktiskt en politisk enighet, till och med Sverigedemokraterna sa ja, säger hon.”

  2. Jag såg att det gamla ”spöket” kom upp igen, så jag såg för gott att (åter) förklara vad som verkligen hände. Händelsen är utredd sedan länge och har även diskuterats internt i partiet.

    Det var en onödig förvirring vi ställde till med, men viktigast är att vi i slutändan inte svek våra väljare (däremot svek SPI sina, eftersom de på pappret är invandringskritiska, men ändå biföll det stora avtalet i dec 2007). Vår egen bifallsmiss i aug 2007 måste rimligen betraktas som upphävd av vårt avslagsyrkande i dec 2007, enligt nämnd förklaring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s