Nytt SD-valrekord, trots PP

Ett par inlägg följer här som efteranalys av EP-valet… sedan är det dags att gå vidare mot nya höjder.

Det står utom allt tvivel att Piratpartiets plötsliga framväxt, som en följd av de fällande domarna i målet om The Pirate Bay, kostade SD många röster. Trots partiernas radikalt olika politik och framtoning, har de en stor del (i PP-fallet den i princip uteslutande) väljare bland unga (främst män) utan förtroende för de etablerade partierna. För många av dem stod valet denna gång mellan SD och PP, och mångas val föll på det för tillfället mest hypade alternativet (d.v.s. PP).

Om 12% eller fler av Piratpartiets väljare hade Sverigedemokraterna som andrahandsalternativ, så innebär det med enkel matematik att SD hade kommit in utan Piratpartiets frammarch. (12% av PP’s valsiffra 7,1% är 0,85%. Addera det till SD’s 3,27% och vi får 4,12%, vilket är över spärren och troligen hade givit 1 mandat i Europaparlamentet).

I riksdagsvalet 2010 finns stora chanser att få SD-vänliga piratpartister att hitta hem. Delvis tror jag det kommer gå för egen maskin, eftersom folk tänker till en gång extra innan de röstar i ett riksdagsval, men det gäller också för SD att bli tydligare i de frågor som PP vunnit röster på. Grunden är redan lagd, för SD vill inte heller tillåta kränkningar av människors integritet på internet och SD vill inte heller jaga fattiga ungdomar som fyller en hylla eller 2 med kopierade diskar, för eget och kompisars bruk. Sverigedemokraterna är emot FRA-lagen och emot IPRED-lagen.

Vad gäller ”medborgarrätt” så är det bara ett fint ord som Piratpartiledningen använder för att försöka få sin smalspåriga linje att låta bredare. Det klingar falskt eftersom deras företrädare vill förbjuda annan politisk opposition och t.o.m. införa dödsstraff så att de kan avrättas. Källa

Annonser

4 responses to “Nytt SD-valrekord, trots PP

  1. PP vill ge folket gratis skådespel – SD vill ge folket gratis skådespel OCH bröd på bordet… Vilka är de största populisterna…? 😉

  2. Så långt PP och SD, men vad vill riksdagssjuklövern? Skådespel får folket förvisso, men brödet äter de upp själva eller ger till andra för sina präktiga samvetens skull.

  3. Ni hyllar ofta intelligensen inom SD. Förvånande då att man väljer ett parti med ”radikalt olika politik och framtoning” Du får ursäkta men i mina ögon verkar inte era väljare ännu ha bildat en åsikt om hur samhället ska utvecklas. Förmodligen behöver de mogna och då tror jag att såväl PP som SD är uteslutet. Bara en liten reflektion:-)

  4. Jag kan absolut skarpt angripa Piratpartiet, men till skillnad från dig så hånar jag inte unga väljares intelligens eller mognadsgrad.

    Men du menar alltså att bara de mognar så kommer de framöver att sluta synda och lydigt lägga sina röster på den 7hövdade hydran som nu sitter i riksdagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s