SD i EP-valet: 3,3%

Mitt snabba twitter-aktiga bloggande denna valkväll, avslutas med att konstatera SD’s slutliga resultat i EP-valet 2009: 3,3%.

Det räckte inte ända fram, men med tanke på låg budget, utbrett röstskolk och en icke oansenlig röstflykt till Piratpartiet (inga övertygade SD-väljare flydde förstås dit, men en kärnväljares röst väger som bekant lika tungt som en flyktig väljares röst), så menar jag att SD’s valresultat är bra.

Dock missade vi en plats i Europaparlamentet, trots vårt hårda arbete. Det var väldigt synd. En sverigedemokrat i EU-parlamentet hade varit så oerhört mycket värt. Nu får vi kämpa vidare utan det, men vi ska heller inte glömma att Sverigedemokraterna gjort sitt bästa valresultat någonsin – i ett val som vi på förhand visste skulle bli mycket svårt för oss.

Kampen går nu vidare mot nya, större segrar, så sörj snabbt, den som tvunget måste!

Några länkar:
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
SD ser framåt efter EU-valet (SvD)
SD mycket starka i Skåne (HD)

Annonser

2 responses to “SD i EP-valet: 3,3%

 1. Du kanske har skrivit om det tidigare – men det stora problemet för SD är väl ändå att media har förtigit partiets existens ända fram tills vallokalerna stängde?

  Jämför med Frihetspartiet i Holland som fick ut sitt budskap och tog 4 mandat.

  SD behöver belysa kostnaderna som EU medför också. Plånboken talar och folk i allmänhet vet lite om EU och dess kostnader för oss som redan har världens högsta skatter.

  Att SvT inte ens nämner Frihetspartiets namn och sedan ägnar kvällen åt att (1) diskutera hur högerextrmister ska bekämpas och (2) hylla PP och deras förmodade framgångar (SvT 2009-06-05) fich nog många osäkra väljare att undra om man verkligen kan rösta på SD. Det känns säkert både enklare och mer rumsrent att rösta på PP med den enorma uppbackning de fick.

  Jag föreslår två budskap att trumma in i valrörelsen för 2010:

  * EU kostar pengar. Visa kostnaderna utan att säga att de är fel. Ställ istället frågan – hur mycket tycker du EU får kosta?

  * Det är OK att rösta på SD. Gör XX proicent av väljarna i EU/Holland/ÖSterrike/m.fl – Våga byta parti!

  Tack för visat intresse.

 2. Magnus,

  Ett inlägg helt utanför ämnet, som bygger på stämplingar och felaktiga påstående staplade ovanpå varandra, publiceras inte. Någon jävla ordning får det vara, för att citera en f.d. kommunistisk riksdagsman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s