Publicerad på ledarsida!

I tisdagens nummer (den 2 juni) av Helsingborgs Dagblad, publicerades ett inlägg i EU-debatten, skrivet av mig. I papperstidningen fanns inlägget publicerat längst uppe till höger på sidan A3, vilket är en synlig och ganska prominent plats i tidningen.

Det återgavs i stort sett som jag skrivit det, förutom att min rubrik EU ett hot mot svenskt självbestämmande ändrades.

Länk här.

Små länder straffas

Vi är det enda parti som arbetar för att Sverige ska lämna EU, skriver Patrik Ohlsson (SD)

DEBATT. EU antar alltmer formen av en överstatlig monsterstat, där enskilda medlemsländer körs över och tvingas till underkastelse. Detta drabbar särskilt de små medlemstaterna. Så slipper till exempel stora länder som Frankrike konsekvent undan böter trots upprepade brott mot EU:s budgetregler. Små länder som Österrike straffas med bojkott när ”fel” partier hamnar i regering, medan stora länder som Italien kommer undan när samma sak händer där.

Så länge Sverige varit en demokrati, har de svenska grundlagarna utgjort fundamentet för den svenska demokratin. Är det verkligen så, som lagen säger och regeringen erkänner, att det behövs 2 på varandra följande likalydande beslut med ett riksdagsval emellan, för att ändra i svensk grundlag? Svaret är Nej!

Lissabonfördraget påbjuder en omfattande överföring av makt från Sveriges riksdag till EU. Det gäller områden som försvaret, gränsskyddet, invandringspolitiken, jordbrukspolitiken, arbetsmarknadspolitiken, ekonomin, ja i stort sett alla vitala beslutsområden som idag ligger på Sveriges riksdag att besluta om. Svenska folket har, trots de enorma konsekvenserna av fördraget, inte tillfrågats.

Det finns även gott om högaktuella sakfrågor där EU är fel ute. Ett turkiskt EU-medlemskap diskuteras, något som samtliga svenska riksdagspartier stödjer. Turkiet är ett stort och fattigt land, som vid medlemskap skulle uppbära ett enormt EU-stöd, bekostat av Sverige och andra EU-länder som anses rika. Turkiet saknar dessutom västerländsk demokratisk och människorättslig tradition. Det enda svenska parti som är uttalat emot Turkiet som EU-medlem, är Sverigedemokraterna.

Ett annat exempel gäller djurskyddet. EU har nyligen givit direktiv om att medlemsländerna skall ha gemensamma regler för ritualslakt. De reglerna tillåter att djuret förblöder under plågsamma former. Sverige kommer alltså inte längre att ha möjligheten att förbjuda djurplågeri inom våra egna gränser.

Sverigedemokraterna är det enda partiet som arbetar för att Sverige skall lämna EU, till förmån för mellanstatliga samarbeten med andra fria, självständiga nationer. Det gör SD till ett unikt alternativ för väljarna, och en garant för EU-kritisk politik i alla de forum där partiet vinner tillträde.

Patrik Ohlsson (SD)

kommunfullmäktigeledamot, Ängelholm

Annonser

One response to “Publicerad på ledarsida!

  1. Grattis, inte vanligt att sånt här kommer med. Och det var även väldigt bra skrivet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s