0 klick från nazismen

ahmadinejadRubriken parodierar Uppsala Nya Tidnings ledare den 14/4 -09, där min blogg angreps under rubriken 2 klick från nazismen.

Ämnet är nu istället FN’s s.k. rasismkonferens i Genéve, den s.k. DurbanII-konferensen, där svenska diplomater med regeringens goda minne frotterat sig med den islamistiske förintelseförnekaren, tillika presidenten av Iran, Mahmoud Ahmadinejad. Den här konferensen är uppföljare till den konferens, DurbanI-konferensen, som hölls 2001 och där sionism, d.v.s. förespråkande av Israels rätt att existera som nation, jämställdes med rasism.

Flera västländer hade varit förutseende nog att bojkotta uppföljarkonferensen dels p.g.a. den iranske judehatande rasistens deltagande, dels p.g.a. den förra konferensens misslyckande och dels p.g.a. att konferensen denna gång förutsades föreslå ett förbud mot kritik av religioner (läs Islam). De EU-delegater som trots allt var med på konferensen denna gång, däribland chefen för Sveriges representation vid FN i Genéve, Hans Dahlgren, såg sig tvingade att lämna konferensen när dödsstraffspresidenten Ahmadinejad inledde sina förväntade svador mot den judiska staten Israel.

FN’s generalsekreterare Ban-Ki-Mon valde att, istället för att angripa Ahmadinejads rasistiska utfall mot judar och Israel, beklaga avhoppen från konferensen. När skall FN välja ny generalsekreterere? undrar jag.

Avhoppen var iofs ett klokt beslut och en markering, liksom delvis att åtminstone inte skicka ministrar till mötet, men varför alls befatta sig med en konferens där en tyrann som Irans president tillåts delta för att missbruka dess syfte? Det visar inte på någon som helst ryggrad, utan bara medlöperi i fanatismens, hatets, människoföraktets och islamismens tjänst.

Danmark gjorde i detta fall samma misstag som Sverige, och även danskarna tvangs lämna konferensen när den iranske presidentens riktade sina loskor mot Israel.

Sveriges regering bär det fulla ansvaret för att svenska delegater vistades i finrummen tillsammans med den iranska mördarregimens överhuvud. Med logiken hämtad från Uppsala Nya Tidnings ledar-redaktörer, befann de sig således 0 klick från nazismen.

I den svenska bloggvärlden ser vi samtidigt tydligt hur vänsterbloggarna tar parti för den förintelseförnekande iranske presidenten och hans uppträdande på konferensen.

Annonser

4 responses to “0 klick från nazismen

 1. Argumentationslös hets mot nationer, folkgrupper och/eller individer publiceras inte. //Mvh Bloggägaren

 2. OFF Topic!

  Sprid gärna till andra 🙂

  Dragan

 3. Att argumentera mot rasism är lätt. Svårigheter uppkommer då den som lyssnar inte förstår eller vill acceptera de argument som används.
  FN;s definition av rasism är enligt mitt tycke en grundbult att utgå från. Kränkning av människors rättigheter på grund av etnicitet är något som är rasism enligt FN.
  Med detta som måttstock är kritik mot staten Israel fullt motiverat, liksom det är mot andra stater. Staten Israel är speciellt så till vida att dess existens är ny, dess legitimitet grundar sig på inflyttad befolkning, förtryckt och fördriven ursprungsbefolkning. Detta är argument som vissa tycker är stötande. Vissa vill inte veta. Vissa vill inte höra eller läsa om det. Att sveriges representant liksom andra delegater lämnade årets konferens då sådan kritik framfördes är sorgligt. Det visar på ett FöljaJohnbeteende, utan egen tankeverksamhet, en rädsla att inte själv ta ställning. Svagt. Sveriges inställning måste väl ändå vara att se och reagera på nutidens brott mot FN;s grundstadgar.
  Det är dags att åter igen bojkotta staten Israel, genom ekonomiska, kulturella och politiska åtgärder.
  Varför bojkott? Jo för att ekonomiska realiteter har inverkan på dem som bestämmer i Israel.
  Israel är idag i en ekonomisk kris i större utsträckning än övriga världen. Den är bankrutt om inte stora bidrag erhålls från USA och EU-länder. Argumentationslöst innehåll? Censur? Debatten lever, kritiken fortgår, hoppet om en bättre framtid finns kvar!

 4. Lennart,

  Argumentationslöst innehåll? Censur?

  En överträdelse av vedertagna debattregler innebär normalt också blockering, men jag glömde faktiskt blocka dig. Eftersom ditt andra inlägg klarar debattreglerna iaf om man tolkar dem generöst, ska du få ett bemötande.

  Svårigheter uppkommer då den som lyssnar inte förstår eller vill acceptera de argument som används.

  Så kan man ju säga såfort man inte får medhåll. Debatt går ut på att sakargument bryts mot varandra.

  FN;s definition av rasism är enligt mitt tycke en grundbult att utgå från. Kränkning av människors rättigheter på grund av etnicitet är något som är rasism enligt FN.

  Problemet är att det finns krafter inom FN som vill förrycka den ursprungliga definitionen av rasism, enligt din andra mening. En nations rätt att existera kan aldrig vara rasism.

  Staten Israel är speciellt så till vida att dess existens är ny, dess legitimitet grundar sig på inflyttad befolkning, förtryckt och fördriven ursprungsbefolkning.

  Det är inte särskilt speciellt. I samband med andra världskrigets slut ändrades gränser med folkomflyttningar som följd på ett otal platser i världen. Preussens polska existens och Karelens ryska existens, inkl folkfördrivningar där, härstammar från samma decennium. Är de också nya?

  Vad gäller Israel är det så att många judar redan bodde i området vid andra världskrigets slut. Andra flyttade dit eftersom deras förfäder en gång fördrivits därifrån.

  Detta är argument som vissa tycker är stötande. Vissa vill inte veta. Vissa vill inte höra eller läsa om det.

  Ja så brukar ju jargongen gå, när argument som dina ifrågasätts, granskas och kritiseras.

  Att sveriges representant liksom andra delegater lämnade årets konferens då sådan kritik framfördes är sorgligt.

  Hade du levt på 30-talet så har jag en stark känsla av att du, med exakt samma typ av resonemang som du för nu, hade tyckt det var sorgligt att Hitler kritiserades.

  Sveriges inställning måste väl ändå vara att se och reagera på nutidens brott mot FN;s grundstadgar.

  Jag håller iofs med om att det är nutid som skall vara i fokus, men du är inte konsekvent. Nyss grundade du ju hela din vision och kritik mot Israel på dåtid, dessutom i historierevisionistiskt tappning.

  Det är dags att åter igen bojkotta staten Israel, genom ekonomiska, kulturella och politiska åtgärder. Varför bojkott? Jo för att ekonomiska realiteter har inverkan på dem som bestämmer i Israel.

  Målet med en sådan bojkott skulle vara exakt vad? Att Israel accepterar Västbanken och Gaza som en självständig liten terrorstat driven av Hamas? Eller att Israel helt upphör att existera?

  Israel är idag i en ekonomisk kris i större utsträckning än övriga världen.

  Det stämmer inte. Israel är visserligen berört av den globala krisen, men har en förhållandevis stark ekonomi. Den israeliska börsen tillhör de mest framgångsrika under 2009, med en nergång på ca 30% (Israel TA100 index) de senaste 2 åren, vilket är jämförelsevis lindrigt.

  Den är bankrutt om inte stora bidrag erhålls från USA och EU-länder.

  Du är väldigt slarvig med fakta, gång på gång. Israel får inget bistånd från EU. De får däremot militärt bistånd från USA, liksom flera arabiska länder får.

  Debatten lever, kritiken fortgår, hoppet om en bättre framtid finns kvar!

  Hopp finns kanske alltid någonstans, men det ser mörkt ut vad beträffar palestinaarabernas framtid. Medan svensk vänster jublade efter Hamasterroristernas seger 2007, så konstaterade jag att det hela kommer sluta i tårar. Araberna röstade för terror och krig, och fick det knappt 2 år senare. Det är förstås synd om den minoritet palestinaaraber som vill annorlunda och det är synd om deras barn, som förstörs och indoktrineras från start och sedan får uppleva krig som deras föräldrageneration skänker dem. De palestinaaraber som själva valt terrorns väg med sin valsedel eller på annat sätt, får skylla sig själva. Ju mer de hatar, desto mer krig kommer de få.

  Den palestinska situationen är en mänsklig tragedi. Antisemitisk vänster sitter i Sverige och andra länder och hejar på krigshetsare och fanatiker. Ni borde få byta plats med de oskyldiga på båda sidor som lider av det som era favoritförtryckare skapar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s