Starka unga sympatier för SD

hamsterpaj
Jag fick ett tips om den här lilla opinionsundersökningen på Hamsterpaj. Om än den är komplett ovetenskaplig och många av de svarande inte ens är röstberättigade, så är jag övertygad om att den innehåller ett budskap. Ingen kan ens med starkaste vilja tvivla på att stödet för Sverigedemokraterna bland unga är oerhört starkt, vilket indikerats även tidigare och genom mer vetenskapliga undersökningar än denna.

Såhär i dagarna närmast efter domen mot The Pirate Bay, hade iaf jag förväntat mig ett starkare stöd bland unga för Piratpartiet. Iofs är 12% inte illa, men dock.

Min tolkning är att de unga riktar en förkrossande misstroendeförklaring mot de etablerade partierna. De unga som sviker de etablerade partierna ser samtidigt Sverigedemokraterna som en bättre politisk lösning än Piratpartiet, för att komma tillrätta med de problem som dagens styrande politiker förorsakar och som de unga svenskarna (med eller utan invandrarbakgrund) upplever som ett hot mot deras framtid.

För den som fnyser åt undersökningen som sådan, kan iaf den tillhörande diskussionen vara intressant. Det är intressant att lyssna på hur unga resonerar kring politik. Den som stänger öronen för det, stänger öronen för framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s