Din SD-röst väger tungt

rostasdEn färsk undersökning visar att intresset för EU-parlamentsvalet är svalt, och att valdeltagandet kan förväntas bli ungefär detsamma som vid förra EU-parlamentsvalet 2004, d.v.s. ca 38%. Det innebär att ungefär hälften så många röstberättigade förväntas lägga sina röster, som vid ett normalt riksdagsval.

Ett lågt valdeltagande innebär samtidigt att de röster som läggs, väger desto tyngre. När väljarantalet halveras, fördubblas utslaget för varje enskild röst. En röst i EU-parlamentsvalet väger alltså ungefär dubbelt så tungt för resultatet, som en röst i riksdagsvalet. Vid ett valdeltagande på 76% (normal nivå vid riksdagsval) behöver Sverigedemokraterna ca 220000 röster för att passera 4%-spärren. Är valdeltagandet 38%, så räcker ca 110000 röster. Spärrgränsen i EU-parlamentsvalet ligger precis som i riksdagsvalet på 4%.

En röst på Sverigedemokraterna väger också tungt av det enkla skälet att det, vid antagandet att SD når ca 5% av rösterna, krävs 20 röster på andra partier för att jämna ut effekten av 1 SD-röst.

Sverigedemokraterna fick 163000 röster i riksdagsvalet 2006. Om alla som röstade på SD då röstar på SD i EU-parlamentsvalet, så kommer partiet med god marginal att erövra 1 mandat.

En röst på SD i Europaparlamentet är en röst mot EU’s överstatlighet och för fortsatt svenskt självbestämmande.

Annonser

2 responses to “Din SD-röst väger tungt

 1. Bra jobbat landsman !

  Att en byggarbetare kan rösta på SD ser jag som särdeles positivt. Det intryck jag annars har är att denna grupp är bortskämd med höga löner och alltför enkelt låter sig ”köpas” av rörel(s)en
  Självklart kommer SD in i EU-parlamentet men man bör akta sig för att gå in i missnöjesfållan.
  Som en lokal moderatpolitiker sa till mig i ett privat samtal; ‘genom EU kan vi arbeta för en bättre invandringspolitik’. Jag tyckte att det var naivt då men faktiskt har hela västerlandet ett gemensamt intresse av att inte bli invaderade av gäggkultur från mellanöstern. Ett bra val och fortsatt parlamentariskt arbete i Strasbourg blir också en påfart för riksdagsvalet 2010 med chans att komma in i den borgerliga regeringen redan från start !

  Fortsätt bygga det (reviderade) Sverige !

 2. Emerald-Wasp,

  Mitt intryck är att SD erövrar alltmer stöd i alla yrkeskategorier och socialgrupper, åtminstone bland låg- och medelinkomsttagare.

  Det kanske stämmer att byggnadsarbetarna varit ”bortskämda” med höga löner under vissa perionder av högkonjunktur, men de har definitivt inte varit bortskämda med långsiktig trygghet på arbetsmarknaden.

  Lönedumpning till följd av arbetskraftsinvandring, en allt korruptare fackförening i en tid då arbetarna verkligen skulle behöva en stark fackförening som motpart mot arbetsgivaren, EU-hotet mot den svenska modellen, är några skäl för att byggnadsarbetare (och givetvis de flesta andra) bör ta avstånd från svensk socialdemokrati anno 2009.

  Kom dock ihåg att även en kraftig SD-framgång från förra EU-parlamentsvalet, inte automatiskt ger mandat. Det är 4% som måste uppnås. Det kommer uppnås om vi kämpar hårt och våra väljare ratar sofflocket den 7 juni.

  SD i EU-parlamentet kommer inte stanna vid någon missnöjesyttring, utan innebära en seriös kamp för Sveriges bästa, för svenskt självbestämmande och för ett svenskt utträde ur den överstatliga monsterorganisationen EU. SD kommer inte, som t.ex. Junilistan, att göra sina väljare besvikna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s