SD har chans på plats i EU-parlamentet

Jag tillhör själv dem som varnat för att EU-parlamentsvalet inte på något sätt kommer bli en promenadseger för Sverigedemokraterna. Samtidigt står det utom tvivel att partiet absolut har chans att nå ett valresultat som ger mandat. Väldigt mycket hänger på om vi kan få våra nuvarande sympatisörer till valurnorna den 7 juni.

Uppmaningen till våra sympatisörer är därför att inte bara själv gå och rösta i valet den 7 juni, utan att dessutom få så många vänner och bekanta som möjligt att göra likadant.

Att SD’s chans finns, bekräftas av en opinionsmätning av PR-byrån Burson-Marsteller, som fram till EU-parlamentsvalet kommer göra regelbundna uppdatering av valprognoser. I nuläget (per 090412) beräknar de att Sverigedemokraterna kommer nå 4,2% och därmed tar 1 av 18 svenska mandat i EU-parlamentet.

Mer om händelsen på Sverigedemokraternas partihemsida.

10 responses to “SD har chans på plats i EU-parlamentet

 1. Jo, det är viktigare än vad många tror att man röstar. Viktigt ärdet också som di skriver, att man jobbar hårt för att få folk att börja intressera sig.

 2. Hej Patrik!
  Tänkte bara tipsa dig om AB opinionsmätning och artikel om det usla stödet för Mona Sahlin:

  Läs om Mona Sahlins fria fall i opinionsmätningarna och att Sd är tredje största parti i Aftonbladets läsarundersökning:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3777557.ab

  Visserligen avgörs valet först på valdagen men det skulle vara intressant om ni kunde skriva något om stämningen i partiet inför EU-valet och att SD onekligen har ett stort stöd bland de som engagerar sig på nätet.

  Kan Sd dra nytta av bloggosfären, debattforumen på internet och de nya kommunikationsmöjligheterna så tror åtminstone jag att det kan bli en form av ”Obama-effekt”. Förutsättningen är att en hög aktivitet finns på nätet. Varje dag!

  Obamas kampanjorganisation var bättre på att utnyttja internet och alla nya mobiltjänster och därför vann han valet.

  Sätt snöbollen i rullning med en saklig artikel om det stöd Sd får av Aftonbladets nätläsare. Med reservation för att det inte är statistiskt säkerställda resultat så betyder siffrorna att Sd går starkt framåt. Frågan är bara: hur mycket?
  16% och det stiger sakta.
  Inte illa.

  mvh
  UncleBob

 3. Nu är det väl normalläge för Sahlin. Jag var förvånad att hon fick sådant stöd initialt, men det var förmodligen p.g.a. nyhetens behag. Några rejäla felsteg senare har folk nu ändrat uppfattning om henne.

  Min tanke är att blogga med visst fokus på EU-parlamentsvalet fram till 7 juni. Värdefullt är förstås om man kan skriva ett par kärnfulla inlägg som drar upp läsarsiffrorna, och som gärna ansluter till någon aktuell del av EU-debatten där det finns stort intresse bland väljarna.

  Jag försöker dra mitt strå till stacken i egenskap av bloggare. Rent formellt är jag bara kommunpolitiker, men använder ju min blogg för att lägga näsan i blöt i det mesta som intresserar mig, bara tiden räcker till.

 4. Ja, varför inte? Sitter det skåningar i riksdagen i Stockholm kan det väl sitta svenskar i EU-parlamentet…

 5. Jo, det är klart att SD har en chans men vad ska de där att göra? Man har öppet erkänt att man inte har någon utrikespolitik med motiveringen ”inte våra krig, inte våra problem” och vad innebär mot EU för Europa, speciellt när det inte finns någon klausul Rom-fördraget om utträde.

  http://1889.se/1889/?p=64

 6. Lilli,

  SD’s första mandat skulle gå till Sven-Olof Sällström. Han kommer från ett svenskt område, liksom Skåne en gång i tiden under dansk-norskt herravälde.

 7. Toni L,

  Jodå, man kan visst ha en utrikespolitik utan att för den skull vilja att andras problem skall bli Sveriges krig? Det uppfyller sossarna t.ex. med er förvirrade Afghanistanpolitik, där ni säger ett och gör ett annat.

  Sedan menar du att det inte är lönt att vara för EU-utträde, eftersom det skulle var omöjligt att utträda? Om du haft rätt, så skulle väl anledningen tvärtom inte kunnat vara större.

  Mellanstatliga samarbeten skall det vara, inte överstatliga. All makt utgår från folket! Sveriges sossar borde lära och läsa grundlagen, och lära sig respektera den. SD kommer till skillnad från S aldrig att sälja Sverige till lägstbjudande, eller till något pris över huvud taget.

 8. Ha, ha, försöker du väcka mitt intresse för honom…? 😉 Norrmännen får ta hand om sina egna problem – skandinavismen dog vid Dybbøl… Har för övrigt tänkt mig att rösta i Dk. Där finns partier som inte ger mig kvalme…

 9. Lömsk formulering, för övrigt (”under dansk-norskt herravälde”). Det låter som om Skåne var någon slags tillfällig koloni och inte danskt kärnland…

 10. ”Ha, ha, försöker du väcka mitt intresse för honom…?”

  Ja? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s