"Opartiska" SR stämplar SD

sverigesradio
Resultatet av Sveriges Radios bedrägeri mot SDU under hösten 2008 och vintern 2008/2009, vilket jag skrivit om tidigare, där politiskt engagerade ungdomar spelades in i smyg, har börjat presenteras. För säkerhets skull, och för att garantera inkomst av tillräckligt snaskiga uttalanden, genomfördes bedrägeriet under flera månader och inkluderade fester där alkohol förekom.

Resultatet blev trots det magert – någon minut av yttranden har lyfts fram (SR påstår från partiföreträdare, men vad styrker det?), av totalt ca 100 inspelade timmar. Efterhand har framkommit att SR’s bedrägeri mot SD omfattat inte bara SDU, utan också ett par lokalavdelningar. Kan ett sådant upplägg misslyckas, med de resurser de har och det budskap de på förhand bestämt skall resultera? Givetvis inte.

Ledande svenska media presenterar lydigt och okritiskt denna journalistiska dynga, propagerad från statsunderstött organ, som förstasidesstoff.

Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
Sydsvenskan
Göteborgsposten
Helsingborgs Dagblad

Om man leker med tanken att Sveriges Radio istället kuppat Folkpartiet eller Vänsterpartiet på samma sätt, vad hade de kommit fram till då? Hade de använt materialet för att stämpla även de partierna efter vad enstaka ungdomsförbundsrepresenter sagt när de festat, i icke-politiska sammanhang?

Dra det ett steg längre, utanför den valbara politiken. Vad hade hänt om Sveriges Radio på samma sätt kuppat en muslimsk organisation? Hur länge hade det dröjt innan judehatet, shariavurmandet, och beundradet av terrordåd krupit fram, om så bara i några enstaka upptäckta fall? Hade enstaka uttalanden hängts ut där sådant uttalats, under insinuationen att det varit hela gruppens (d.v.s. alla muslimers och Islams) inställning? Hade Sveriges Radio vågat dra samma generaliserande slutsats, d.v.s istället för Sverigedemokrater=rasister – Muslimer=terrorister? Eller är det som i George Orwells Djurfarmen, där jämlikheten hyllas, men där vissa är mer jämlika än andra?

Den statliga kampanjen och särbehandlingen gentemot ett ”obekvämt” parti har aldrig varit mer genomskinlig än nu. Att den angripne reagerar är uppenbart, men nog måste väl fler reagera denna gång, av uppenbara rättviseskäl, av krav på fri journalistik utan statlig inblandning, av rena grundläggande anständighetsskäl.

Eller hur genomruttet har vårt svenska samhälle egentligen blivit?

Samtidigt, för att inte bara skälla rättmätigt på Sveriges Radio för vad de gjort: Den som är sverigedemokratisk representant måste alltid tänka minst ett varv extra innan han eller hon yttrar sig i tal eller skrift. Även väggar har öron som uttrycket säger, och vårt parti är väldigt påpassat, till skillnad från riksdagspartierna. Det är precis som Jimmie Åkesson säger, att man alltid måste kunna stå för det man säger, oavsett i vilket sammanhang det yttras. Den som håller sig till det har alltid ryggen fri, vare sig det handlar om en politiker eller inte.

Sverigevänner kommenterar händelsen:
Dragan och hans vänner liknar händelsen med DDR-Stasi’s metoder.
Även SD Lidingö har utsatts för SR’s bedrägerier. SR har där skickat in en mycket ung kvinna att under lång tid spionera på partiavdelningen. SD Lidingö råkar drivas av bl.a. 2 kvinnor med invandrarbakgrund från de forna Sovjetstaterna, som upplevt statligt styrda bedrägerier mot befolkningen förr. Den ena av dem, Liila Baum, har skrivit ett öppet brev till den spionerande SR-medarbetaren, som publiceras på Robstens blogg.
Webloggen Systemfel skriver om drevet, och publicerar också brevet från estniskättade Liila Baum (SD) till Sveriges Radio.
Thoralf Alfsson visar band mellan SR-bedrägeriets projektledare och det extremvänsteranstuckna Expo.

Annonser

18 responses to “"Opartiska" SR stämplar SD

 1. Du har naturligtvis rätt när du efterlyser liknande raffande mot fp eller liknande.

  I grunden är ju ett enda mätvärde (”SDU snackar rasistiskt”) fullkomligt värdelöst. Det är först när vi har en opartisk jämförelse med andra partier som vi kan bedöma om SDU har uppfört sig annorlunda än andra.

  Själv tvivlar jag starkt på att förfarandet ens är lagligt. Omoraliskt är det, vilket var och en inser som föreställer sig kringsmygande reportrar med påtejpade bandspelare på sin egen arbetsplats, i köket hemma eller på partimötet.

  Slutligen är det inte så säkert att det som tidningarna anser vara rasistiskt verkligen är just rasistiskt. Det KAN ju faktiskt röra sig om att beskriver en situation som helt riktigt klandar en viss grupp människor, därför att det är en sanning man kommer med.

  Jimmy har rätt i sin kommentar att man ska kunna stå för sin kommentar även utåt. Men det betyder sannerligen inte att man ska behöva räkna med raffande SR-reportrar.

 2. Johan Gunnarsson

  Spion Radio (SR) använder skattepengar för att spionera och smutskasta Sverigedemokraterna !?
  Som om det vore SRs uppdrag att infiltrera och spionera på demokratiska partier ?

  Istället borde de avslöja den storskaliga flyktingindustrin som tuggar i sig skattebetalarnas pengar.

  Läs dagens Svenska Dagblad t.ex, som avslöjar adressfusk och sjukskrivningsfusk.

  Det är i sanning en smutsig och olaglig verksamhet som tydligen är helt okey för vänstern.

  Jag har fått nog, nu lägger jag min röst på SD 2010.

  Enough is enough !

 3. Jag upplevde inget där som rasistiskt.
  Att påpeka att vissa gruperingar från vissa delar av världen har vissa nackdelar iom parasiter,sjukdomar osv kan väll knappast härledas till rasism.
  Vänsterns agerande gentemot de Israeliska medborgarna som bevistade våra södra delar kan däremot enbart klassas som rasism.

 4. Tack o lov att man inte betalar till denna smörja som den statskontrollerade s.k. ”public service” appraten producerar.

  SD har min röst kommande val – och personligen tror jag att 4% gränsen kommer att passerats för svensken i gemen har fått nog.

  Avslutningsvis – jag skulle vilja se ett reportage från vår s.k. ”public service” om alla bilder av Lenin och Stalin som sitter i kommunisternas.. – förlåt – vänsterpartiets lokaler. Två av historians största massmördare som hyllas av ett parti som sitter i sveriges riksdag. Är detta legitimt? Hammaren och skäran – symbolerna för förtryck och terror, massdeportationer och massmord av oliktänkande – dessa är fritt fram att använda….

  Visst är det konstigt…

 5. Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför.
  Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA?
  I Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu, och i Iran att vara icke rätttrogen muslim.
  SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land. Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.

 6. Detta säger väl allt:
  http://thoralfalfsson.webblogg.se/

  Kaliber + EXPO!!!

 7. Tack för alla inlägg hittills i denna tråd.

  Kalle008:
  Jag vill minnas att SDU polisanmälde SR i samband med avslöjandet av Caroline Stenman. Grund för anmälan känner jag inte till, men SR kan ha brutit mot FN-konventionen om de mänskliga rättigheterna, och även mot barnkonventionen (en del SDU’are var under 18 år och barns privatliv får särskilt inte kränkas).

  Karl:
  Uttalandena som SR presenterat skulle iofs kunna vara belastande i något fall, men hittills har vi bara sett yttranden lösryckta ur sitt sammanhang. Det framgår inte vem som yttrat dem, och om det ens yttrats av partiföreträdare. När det klarlagts slutar det förhoppningsvis med att ingen SD-företrädare kan lastas för någonting av tyngd. Då har 100 timmars osmakligt bedrägeri från SR inte gett ett skit, förutom kostnader för licensbetalarna.

  Trident:
  Vänsterpartiets tur att bedragas av SR nästa gång alltså? Det kan vi ju drömma om… 😉

  Thomas tvivlar:
  Förutom osmakligheten i att bedra människor under lång tid, vilket varit min huvudkritik mot SR’s agerande, så är själva balansfrågan förstås intressant. SR skulle aldrig våga göra samma sak mot något riksdagsparti. Oavsett vad de kommer fram till om SD, så finns ingenting som säger att inte mycket värre saker skulle framkomma om något annat parti utsattes för samma granskning.

  Bengan,
  Tack för länken.

  Josef,
  Ja böcker som Kallocain, 1984, Djurfarmen, Du sköna nya värld, är med dagens politiska situation i Sverige högintressanta. Jag kan verkligen rekommendera läsning av dem, det är rätt kända böcker som nog finns på de flesta svenska bibliotek.

  Johan och alla andra som tänker lägga er röst på SD och blickar mot 2010 (det gör vi nog alla), glöm bara inte den 7 juni 2009. Då är det EU-parlamentsval. SD har chansen, även om det inte känns lika självskrivet som riksdagsinträdet 2010 kommer vara, förutsatt en hård kamp från partiet och dess sympatisörer.

  Jag påminner om SD’s EU-parlamentsvalsida:
  http://www.sverigedemokraterna.eu
  (finns som klickbar länk i högerkanten)

 8. Pingback: Sverigedemokrater äter inte pudlar «

 9. På tal om svineri, hur vill du beteckna den lömska historieförfalskande imperialismen här: http://ungsvensk.se/group.php?groupid=7

  Namnet är ändrat på undersidan men inte i länklistan på sajtens framsida…

 10. Patrik… – tror Du i grunden på att EU är en lösning på någonting egentligen – för Sveriges vidkommande ❓

 11. Lilli,

  Det vill jag beteckna som en sammanblandning av Skåneland och SD’s distrikt Syd.

  Det historiska Skåneland bestod av ungefär motsvarande dagens Skåne, Halland och Blekinge.

  SD’s distrikt Syd består f.n. av Skåne (utom Bromölla), Halland och Småland, medan Blekinge inkl. Bromölla är ett eget distrikt. Förberedelser finns för en snar avknoppning från SD Syd: SD Småland.

 12. Josef,

  Jag delar partilinjen (brukar göra det, men kan finnas småfrågor där jag faktiskt inte gör det) i EU-frågan, och är därför stark motståndare till EU.

  Jag är främst emot det sätt organisationen utvecklats mot federalism och överstatlighet, på bekostnad av medlemsländernas (särskilt de små) självbestämmande.

  Jag skulle vilja att EU i sin nuvarande form rivs upp från grunden, och ersätts med en ny europeisk organisation byggd på mellanstatliga samarbeten och respekt för de enskilda staternas unika särarter och suveränitet.

  Sverige tilldelas ca 20 mandat i EU-parlamentsvalet. Efter 7:nde juni vet vi om Sverige kommer skicka 20 okritiska Ja-sägande medlöpare, eller om vi skickar 18-19 sådana och 1-2 sverigedemokrater (det får gärna bli tvärtom, men vi måste vara realistiska), som tillsammans med EU-kritiker från andra länder kan arbeta mot monsterbygget EU inifrån, parallellt med det arbete mot EU som sker på alla andra möjliga plan.

  Ps. Tack för länken. Det fick mig att upptäcka ett nytt träffande begrepp för vad EU handlar om: Ny-feodalism!

 13. Där glömde du helt det fria Skåneland, det vill säga Bornholm. Hvor behændigt… 😉

  Har för övrigt hört lösa rykten om att Sverigedemokraterna välkomnade Dansk Forum till firandet av Slaget vid Lund 2001 – viftandes med SKÅNSKA FLAGGOR på perrongen… Finns det någon sanning i detta, och begrep de i så fall inte att de blev TIL GRIN?

  Fsva avknoppningen, var det skåningarna eller smålänningarna som fick nock? 😉

 14. Lilli,

  Det har genom åren förekommit olika tolkningar av vad som skall räknas till det historiska Skåneland. En del tolkningar innefattar inte Bornholm.

  Jag har aldrig hört talas om den händelse du beskriver, inte heller om några partikontakter med något som kallas ”Dansk Forum”. Jag äger f.ö. själv både skånska och svenska fasadflaggor, som jag väljer efter tillfälle.

  Många i stora distrikt nog fått nock av brist på geografisk närhet, som ett distrikt optimalt skall innebära. Ambitionen är att de stora distrikten skall delas upp.

 15. ”Jag äger f.ö. själv både skånska och svenska fasadflaggor, som jag väljer efter tillfälle.”

  Det var ju alltid något… 😉

  Fsva de olika tolkningarna ”av vad som skall räknas till det historiska Skåneland” är det inte speciellt svårt att genomskåda tanken bakom de tolkningar som INTE omfattar Bornholm.

  ‘Scania’ eller ‘Skåneland’ i betydelsen ‘Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm’ är representerat i UNPO och FUEV och torde alltså vara den mest ”officiella” termen. Här har etniska minoriteter i olika statsbildningar såsom Sverige (eller exempelvis tidigare Sovjetryssland) kämpat för sina rättigheter i många år.

 16. Er du ALLEREDE kørt træt? Du skuffer mig. Havde forventet større UDHOLDENHED fra din side… Håber ikke du SKREG mens du løb væk… Savner dig…

 17. Lilli,

  Jag beklagar om du kände dig bortglömd. Tanken var väl att låta dig få sista ordet i debatterna, så det var av ren artighet. Man kan givetvis diskutera olika frågor hur länge som helst, men lokalpatriotism är inte riktigt min grej, och jag tror inte jag har så mycket mer att tillägga i ämnet.

  Jag tror på nationell sammanhållning, men jag har ju också förklarat min uppfattning att grannländerna spelar stor roll för Sverige, särskilt i angränsande landskap. Utan t.ex. Norge och Danmark i sin närhet vore Sverige mycket fattigare, och jag tänker då inte bara politiskt utan även kulturellt. Du ska få en kommentar till i vår diskussion på din blogg:

  http://lilliseverin.blogspot.com/2009/03/utrensning-pa-vag-i-sd.html#comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s