Röda SR blåljuger om Björn Söder

pinocchioSveriges Radios reporter Olof Sjölander påstår idag i Ekot, att Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder vill införa dödsstraff i Sverige.

Så här säger Sjölander, som påpassligt nog gömmer sig bakom hänvisning till en SR-kollegas bok, som inte ens kommit ut än:

… partisekreteraren Björn Söder att han fortfarande anser att människor som har dödat någon ska kunna dömas till döden.

Så här säger Björn Söder:

…jag inser att livstidsstraff har samma effekt och att det av olika skäl är att föredra.

Men om nu SR skulle lyckas förleda gemene man att tro att SD är mer dödsstraffvänligt än andra partier, så är det tveksamt om det skulle vara särskilt negativt för oss som parti. Enligt en SOM-undersökning är 18% av svenskarna positiva till att införa dödsstraff för vissa brott. Bland yngre är siffran högre.

Själv är jag tveklöst emot dödsstraff. Jag vill inte ha det i Sverige och jag skulle gärna se ett världsomfattande avskaffande av dödsstraffet. Den inställningen beror inte på att jag nödvändigtvis anser att varje brutal mördare som själv tagit sig friheten att dödsstraffa andra människor, i varje givet fall förtjänar att få leva vidare, utan främst på att jag inte litar på det juridiska systemet. Vi vet av erfarenhet att det förekommit att oskyldiga dömts till döden och avrättats i de länder som idag har dödsstraff. Vi vet också att människor dömts även i Sverige, trots att de senare bevisats oskyldiga. Inför vi dödsstraff, så är det en tidsfråga innan det första oskyldiga dödsoffret krävs. Det är mitt huvudargument för att vara emot dödsstraffet, därmed inte sagt att det inte kan finnas fler.

Jag är samtidigt glad att verka i ett parti där det är högt i tak, och att det inte är som i Per Schlingmanns och Ibrahim Baylans socialmoderata betongpartier, där avvikande uppfattning alltså leder till uteslutning istället för till intressanta diskussioner.

Intressant att notera är samtidigt att den som delar åsikt i dödsstraffrågan med vänsterkelgrisen, tillika den nuvarande presidenten i USA, Barack Obama, som följd därav inte är välkommen i vare sig S eller M.

Apropos att Sveriges Radio härmed verkar ha inlett sin valkampanj mot Sverigedemokraterna inför EU-parlamentsvalet, är det på sin plats att hänvisa till Sveriges Radios uppdrag. Under rubriken Oberoende och Integritet läser vi:

Programverksamheten skall bedrivas självständigt i förhållande till staten, olika intresseorganisationer och andra maktgrupper i samhället. Sändningsrätten skall utövas opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrandefrihet och informationsfrihet skall råda i radion. Ingen utanför företaget kan påverka vad som ska sändas eller inte sändas.

Hörde jag BS?

Sveriges Radios uppdrag betyder inte mer för Sveriges Radio, än ett människorättsdokument betyder för ledarna i Saudiarabien och Nordkorea.

Lögnerna har spritt sig bl.a
hit,
hit och
hit

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s