SD riksdagsvågmästare i opinionsmätning

Jag bryr mig sällan om ifall siffrorna går upp eller ner mellan enskilda opinionsmätningar. Det intressanta för mig är när undersökningar visar på olika typer av genombrott. Ett sådant visade Novus Opinions opinionsmätning för mars 2009, åtminstone så långt jag kan bedöma efter att rätt noga ha följt opinionsmätningarna sedan valet 2006.

För första gången hittills i en opinionsmätning, har Sverigedemokraterna placerats i vågmästarposition i riksdagen. Novus Opinions mätning för mars 2009 visar på ett stöd för SD på 4,0%, för Alliansen på 45,5% och för det rödgröna blocket på 49%. Noteras bör att KD denna gång ligger över 4%-spärren, vilket i just den här undersökningen är nödvändigt för att visa på vågmästarroll för SD.

Skulle resultatet vara ett riktigt resultat i ett svenskt riksdagsval, så skulle alltså regeringen Reinfeldt ev. kunna fortsätta styra Sverige, efter att genom förhandlingar med Sverigedemokraterna och en rad eftergifter som omvandlar sverigedemokratiska krav till regeringspolitik, ha vunnit sverigedemokratiskt stöd för en Alliansregering.

Om händelsen i:
Helsingborgs Dagblad
Dagens Nyheter

Annonser

One response to “SD riksdagsvågmästare i opinionsmätning

  1. Pingback: SD vågmästare i mätning efter mätning « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s