SD-gästning av S-föreläsing i Markaryd

Efter diverse medial uppmärksamhet i Norra Skåne (här och här) inför vårt besök, var det så dags. Tisdagen den 10 mars (2009) var vi alltså ca 10 sverigedemokrater på plats i Markaryds kommunhus, på den utannonserade föreläsningen om främlingsfientlighet i allmänhet och om sverigedemokraterna i synnerhet som anordnats i regi av Socialdemokraterna, LO och ABF. Det faktum att vi var där, plus att några spontana sympatisörer också dök upp, innebar att en betydande andel av de ca 40 i publiken var sverigedemokrater/sd-sympatisörer, något som antagligen inte var med i arrangörens beräkningar. NSK rapporterar om själva mötet här.

Rapporteringen i NSK måste tas med en stor nypa salt. Jag går inte in på detaljer kring vad som stämmer och inte stämmer i rapporteringen, förutom att jag kan säga att det är fel redan i den ena rubriken, eftersom SD inte alls krävt att få närvara. Vår rätt till närvaro var en icke-fråga, eftersom allmänheten hälsats välkommen (vi åkte visserligen dit på gemensamt initiativ, men var ju där som privatpersoner). Däremot hade vi föreslagit debatt, vilket avböjts.

Andreas Schönström, socialdemokrat från Malmö, inledde med en ganska segdragen livshistoria, men kom till slut till sak. Då blev det också lite intressantare. Propagandan innebar en klar flashback från hur Expo bedriver sin propaganda mot SD. Rena lögner och felaktigheter förekom förvisso, men dominerade inte föreläsningen. Desto mer frekventa var halvsanningarna och de starka vinklingarna.

Den besökande SD-gruppen höll en låg profil och engagerade sig med något undantag inte i föreläsarens kontaktförsök med publiken. Ett par lokala SD-sympatisörer ställde dock frågor och då blev det lite diskussion där föreläsaren inte fick stå oemotsagd.

Jag går inte in mer på detaljer än så. Troligen kan den som är intresserad kontakta Schönström och få hans manus.

Annonser

2 responses to “SD-gästning av S-föreläsing i Markaryd

  1. Jag ligger och vrider mig av skratt ännu! Och då ska vi tänka på att denna dockteater var den 10 mars. Allt jag såg var en nickedocka längst fram som någon antingen hade dragit upp eller någon höll i trådarna så att dockan kunde sprattla. Jag överväger att bjuda in dockan så den kan framträda med sin dockteater inför en full sal med SD medlemmar och sympatisörer. För var det inte så dockan sa? Ta debatt med SD:s medlemmar, väljare och sympatisörer? Då kan ju dockan ta debatt 😀

  2. Det mest häpnadsväckade var väl just att han erkände att han aldrig kunde vinna en debatt mot SD, hur han än argumenterade. Är vi verkligen så skickliga?

    Jo en full sal med SD-sympatisörer och SD-medlemmar vore Schönströms dröm, om man ska ta honom på orden. Egentligen borde vi hjälpa honom så han kan få den drömmen uppfylld… lyckas han då omvända en enda, så är jag beredd att äta upp min vintermössa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s