Sverige mot väggen för apartheid och antisemitism

stoppajudenEfter upprepade incidenter där judar angripits, synagogor attackerats, extremister demonstrerat och utövat våld med kulmen under den igår avslutade DavisCup-matchen, som enligt socialistiska Malmöpolitikers önskan spelades för tomma läktare, går nu ledarsidan i Jerusalem Post till häftigt angrepp mot Sverige. Sverige beskylls för att vara förgiftat av fördomar med rötter i nazistisk antisemitism.

Kritiken är inte bara berättigad utan också oerhört tung. Artikelförfattarna Abraham Cooper och Harold Brackman är båda knutna till Simon Wiesenthalcentret. Cooper har i flera decennier varit engagerad i Raoul Wallenbergs öde.

Cooper och Brackman ber att bli besparade bortförklaringar om allmänhetens säkerhet som anledning att spela Davis Cup-matchen inför tomma läktare, och kallar beslutet för anti-israelisk apartheid och ett knäfall för Malmös hätskt anti-israeliska muslimska minoritet.

Flera svenska politiker anklagas för anti-israelisk retorik och förtal, däribland utrikesminister Carl Bildt (M) och Urban Ahlin (S), vice ordförande i utrikespolitiska utskottet och socialdemokratiska kvinnoförbundets Inga Lill Bjärtén.

Israel borde föra upp detta till den diplomtiska nivån, och ställa svenska politiker till svars för de antisemitiska stämningarna som underblåses i Sverige, inkl. från högsta politiska nivå. Det som Israel kanske mest primärt borde ifrågasätta är Sveriges ambitioner som fredsmäklare och roll som biståndsgivare i palestinska områden.

Israel har alla möjligheter att sätta hårt mot hårt. Vid ytterligare upptrappning av det svenska etablissemangets anti-israeliska retorik och undfallenhet att bemöta hotbilden mot judar i Sverige, finns inget jag kan se som skulle hindra att Israel helt eller delvis, tidsbegränsat eller permanent, stoppar svenskt bistånd till de palestinska områdena. Det skulle icke minst gynna även svenska skattebetalare, alternativt att medlen styrs om att gynna hjälpbehövande invånare i andra delar av världen där det sätts ett högre värde på fredlig samexistens med grannar, än i de palestinska områdena.

Vid socialistseger i valet 2010, kommer det öppet anti-israeliska Vänsterpartiet att vara del i en svensk regering ledd av Mona Sahlin. Vi ska inte ta ut sorg i förskott, men det KAN bli en realitet. Det borde då rimligen innebära slutet för såväl svenskt diplomatiskt fredsarbete i området, liksom för svenskt bistånd till de palestinska områdena.

Sveriges Radio skriver en bra sammanfattning av artikeln i Jerusalem Post. I övrigt saknas i nuläget rapportering i svenska media. Kanske svider kritiken i svenska journalisters präktighet, och kommer dem lite för nära inpå deras egen politiska uppfattning? Men som sagt, i detta fall heder åt Sveriges Radios Cecilia Uddén.

Uppdatering:
Fler svenska media har under dagen rapporterat om den svidande israeliska kritiken mot Sverige.
Svenska Dagbladet
Sydvenskan
Dagens Nyheter
Helsingborgs Dagblad

Annonser

One response to “Sverige mot väggen för apartheid och antisemitism

  1. Pingback: Sverigedemokratiska bloggen Dragan med vänner! » Archive » Jag undrar hur nationalsocialodemokraterna ska bortförklara detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s