Markaryds kommun tar till sig kritiken!

markaryd
Efter att flera sverigedemokratiska sympatisörer och politiskt aktiva hört av sig till Markaryds kommun, har de nu redigerat i den text de fått kritik för att de publicerat på sin hemsida. Det tycker jag vi ska se som en viktig delseger för förnuftet.

Texten är nu relativt partipolitiskt neutral, men det är fortfarande en annons från ett politiskt parti, och föremålet för annonseringen är fortfarande en tillställning där hets och falsarier kommer riktas mot en politisk motståndare. Därför borde de tagit bort annonsen helt. Socialdemokraterna har dessutom mer än tillräckligt med egna forum att annonsera i för att få ut sitt budskap, utan att behöva besudla kommunala hemsidor med sina förljugna formuleringar.

Markaryds kommun stannar dock inte helt vid att redigera texten, utan lovar också att se över sina rutiner. De har skickat ett email som svar till mig, till synes identiska till alla som de svarat i frågan, men med utbytta förnamn (det är ok att göra så tycker jag, men jag vill säga det så ingen tror att nedanstående är ägnat bara mig personligen).

Mailet från Markaryds kommun:

Hej Patrik och dina synpunkter på det offentliga möte omfrämlingsfientlighet som LO-facken, Socialdemokraterna och ABF i Markaryds kommun inbjudit
till. När vi granskat texten (som skrivits av arrangörerna och inte avMarkaryds kommun!) tycker vi att den har en olycklig formulering och vihar därför ändrat i texten. Vi kommer att se över våra rutiner, för att liknande inte ska
upprepas.

Vänliga hälsningar
Bengt Göran Söderlind
Markaryds kommun

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s