Björn Söder kommenterar Aftonbladet

aftonsnasket1Afton{bladet/slasken/värre alternativ} (”kärt” barn har många namn) har under februari 2009 publicerat en reportageserie om Sverigedemokraterna. Egentligen består serien av 2 separata delar, där Jan Guillou skrivit den första delen som resultat av att han under en vecka följt med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på resor i Sverige, medan den andra delen är skriven av 2 journalister på Aftonbladet.

SD Television har gjort en intervju med Björn Söder, ang. Aftonbladets reportage. Intervjun kan ses här:
Jan Guillou tycker inte om Sverigedemokraterna. Det märks när han skriver och eftersom Aftonbladet publicerat det, så har även deras vinkel lagts på. Trots det får man betrakta Guillous arbete som seriöst och gediget.

Fortsättningen av reportage-serien, där Aftonbladet-reportrarna Ted Kudinoff och Elisabeth Marmorstein har över, är dock bara en eländig fortsättning på gammal smutskastningsretorik, som de nog båda innerst inne vet inte fungerar i någon större utsträckning. Visst kan en del låta sig luras och tro på slaskpressens skriverier, så vi kanske tappar någon möjlig medlem på kort sikt. Nästa fråga som måste ställas är då: Vill vi ha in folk i partiet som okritiskt sväljer det som kvällspressen skriver? Jag tror personligen att det vi behöver fler av är precis motsatsen, d.v.s. kritiskt och självständigt tänkande människor. Kanske hjälper Aftonbladet oss mer än både de och vi tror, med den här sortens reportage. Länk till ett av reportagen här . De övriga reportagen i serien kan följas vidare därifrån.

Jag kan i sammanhanget nämna att jag för några veckor sedan kontaktades av just Ted Kudinoff, och ombads svara på 10 frågor. Jag blev kontaktad eftersom jag är sverigedemokratisk kommunpolitiker, men ingen av frågorna hade med kommunpolitik att göra. Jag hänvisade honom till vad som står i partiets olika program och dokument. Jag noterar att materialet från just den undersökningen används i ett av delreportagen. Trots att de sannolikt flesta tillfrågade inte ställde upp på undersökningen, så presenterar de procentsiffror ämnade att spegla hur stor andel av partiets kommunpolitiker som tycker si eller så i olika frågor. Procentsiffrorna blir därmed givetvis helt förryckta. De presenterar inte ens hur stor andel av de tillfrågade som svarat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s