Fel fokus

Det omtalade inslaget i amerikanska Fox News, som sändes för något år sedan. Sedan dess har läget i Rosengård förvärrats. Observera hur den svenska översättningen på flera håll inte återger vad den amerikanske reportern verkligen säger.

Svennejävel? Blattejävel? Självklart uppträder poliserna olämpligt och oprofessionellt, om de använder den sortens begrepp inom tjänsten. Eftersom det denna gång gällde det senare av de 2, så är den politiskt korrekta stormen igång. Etablissemang och media vet inte hur de ska lägga överorden för att kunna överträffa varandras utfläkta avsky över att poliser i marktjänst använt ”förbjudna ord” i ett tillspetsat sammanhang.

Personligen tyckte jag det var långt värre att poliserna i samma inspelning talade om att bruka oproportionerligt våld. Jag är visserligen för tuffare tag på alla nivåer mot våldsbrottslingar, men det skall förstås vara förankrat och inte utslag av enskilda polisers känsloyttringar. När de börjar tala om att utföra handlingar som innebär grovt tjänstefel om de förverkligas, så är det enligt min uppfattning värre än om de använder olämpliga ordval i jargongen sinsemellan. Jag hade gjort exakt samma bedömning om det aktuella skällsordet istället varit svennejävel.

Risken finns nu att detta blir vatten på kvarn för gråtvalsen kring hur ”synd” det är om de grovt kriminella ungdomar som polisen vid det aktuella tillfället hade till uppgift att skydda samhället ifrån. Vi riskerar att i tiders evighet få höra om denna händelse som ”motivation” för sådana gruppers hat mot polisen, samhället och mot allt svenskt i allmänhet, särskilt från vänsterhåll och från islamistlobby.

Intressant och tankeväckande är den frustration bland poliser i marktjänst som här kom upp till ytan. Det är dessa poliser som upplever det våldssamhälle som vi andra oftast bara läser om. Det är poliserna på fältet om några som bör ha en uppfattning om hur illa det verkligen är ställt. När de visar frustration på detta sätt, så bör det ses som en signal om att något är väldigt fel.

Jag föreslår att roten söks på problemet, och att det inte stannar vid politiskt korrekt upprördhet över att poliser använt olämpligt språkbruk. Inom ramen för totalproblemet är poliserna på fältet bara budbärare, och problemen försvinner som vi vet inte genom att vi skjuter sådana.

Ledarbloggen i Helsingborgs Dagblad talar om Dialog på grottmänniskors nivå. Det är visserligen den nivån de kriminella gängen i Rosengård befinner sig på, men en professionellt agerande polis med rätt befogenheter för att lösa sin uppgift, har inget behov av att sänka sig dit.

Gråtvalserna är alltså redan igång…
I Svenska Dagbladet
… och i
Dagens Nyheter

Här är filmen det talas om

Annonser

4 responses to “Fel fokus

  1. Jag delar din uppfattning till 100%
    Det måste bli slut på att media ska tycka och tänka åt oss!

  2. Visst, tvinga polisen att be ursäkt till stenkastarna. Bättre PR kan nog inte SD få.

  3. Grund probl. är att SVENSKAR skall akceptera minoritets våldsytringar – och till råga betala dessa brotslingar med våra skattepengar – hur många utav dessa kriminela på Rosengård jobar???????? Det är våra idiotiska politiker såm skall göra Sverige ickesvensk. Fö passar inte ordning såm ännu så länge någorlunda fins – åk till arabstaterna. HEJ o jag betalar enkelt biljet. Georg

  4. Bra skrivet. Vi är många som ser igenom raderna i PK-vänstern och islamstlobbyns indoktrineringstexter. Befria media nu!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s