Israelambassadör ger bra svar

Israels ambassadör i Sverige, Benny Dagan, intervjuas idag i Dagens Nyheter. Reportern ställer dagsaktuella frågor ur ett typiskt okunnigt och anti-israeliskt perspektiv. Ambassadören missar inte chansen att bemöta fördomarna på ett sakligt och informativt sätt.

Annonser

2 responses to “Israelambassadör ger bra svar

  1. Vilka frågor var ”okunniga” och vilka var ”anti Israeliska” jag tycker han ställde relevanta frågor i dagsläget, och ambassadören svarade klart och redigt… din kommentar verkar ganska korkad måste jag säga.

  2. Jag skrev ett kort inlägg och hann kanske därför inte fullt ut uttrycka vad jag menade. Det är stämningen i svenska media jag kritiserar. Reportern ger uttryck för dem, men han vädrar dem också ordentligt genom att låta israeliska ståndpunkter komma fram och bemöta. Reportern ska snarast ha beröm för att han gjorde och publicerade intervjun.

    Det anti-israeliska ligger förstås i retoriken. Reportern börjar t.ex. tala om ”massakrerade” barn. Det må vara att en del barn tyvärr blivit det i detta liksom i alla andra krig, men varför är den retoriken så oerhört mycket mer påtaglig nu än i andra krig? (t.ex. kriget i Afghanistan där Sverige deltar och där det skördas massor av civila offer regelbundet genom NATO’s krigföring).

    Okunnigt, t.ex. att vissa ministrar skulle vilja kriga bort Hamas helt. Det vill däremot Likud, men de är inte med i regeringen. Om stödet för Hamas ökar eller minskar vet vi inte säkert, men att självsäkert påstå att de skulle öka, bygger på mytbildning. Jag har sett intervjuer med palestinier i Gaza som röstade på Hamas eftersom de trodde att de skulle göra det bättre för dem, men som nu ångrar sig eftersom Hamas istället ledde in dem i krig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s