BagdadBob-flashback

Minns ni den här snubben?

Året var 2003. USA hade precis anfallit Irak. Saddam Husseins propagandamaskin gick för fulla muggar, ja t.o.m. värre än svenska media nu går varma i Hamasterrorismens tjänst. Saddams främsta redskap för propagandan avsedd för utomirakier, var den beryktade Mohammed Said al-Sahaf, mer känd som BagdadBob och Komiske Ali.

Hamas i Gaza har precis fått på nöten av sin ledare i Damascus och sina överbefälhavare i Iran, för att ha föreslagit villkorslös kapitulation i enlighet med ett fredsavtal framtaget av egyptiska medlare. Det avtalet uppfyller i princip Israels villkor om strypt vapentillförsel och överlämnande av Hamas kvarvarande raketarsenal till tredje part.

Mycket tyder på att Israel nu kommer rikta ett avgörande och avslutande slag mot Hamas, som under knappt 3 veckors strid förlorat hundratals ledare och soldater i döda och troligen 1000-tals i sårade. Det slaget kommer förmodligen inte att utplåna Hamas i sig, men väl deras förmåga att skada Israel.

Segervisst passar då Hamas på att utropa att segern är nära. Ett lämpligt namn som flyger förbi tanken denna gång är snarast Tragiske Ali.

Länkar
Yahoo News, sakligare än svenska media
… men debkafiles ger den sakligaste rapporteringen
SvD och HD tror det handlar om att ”sätta skräck”
SvD: Israel siktar på slutoffensiv
Hamas gör en Komiske Ali: Segern är nära

3 responses to “BagdadBob-flashback

 1. Jag tänker inte bara på Bagdad Bob utan även på den svarte riddaren i en scen från en av Monthy Python-gängets filmer.
  Riddaren får ena armen avhuggen och kallar det för ett köttsår och vill fortsätta att slåss. Efter att den andra armen huggits av fortsätter han att sparkas och sedan benen huggits av hotar han att bita sin motståndare.
  Han är lika realistisk som Hamas ledare verkar vara om sina utsikter att besegra Israel

 2. Kolla även detta:

 3. Ersa,

  Jag kom också att tänka på Svarte riddaren från Jakten på den heliga graalen, med anledning av Hamas uttalanden och uppträdande. Den liknelsen slog mig faktiskt före Komiske Ali. Om Hamas likt Svarte riddaren bara skadat sig själva och ingen annan med sitt agerande, så hade allt varit väl.

  Bara så att alla vet vad vi pratar om, här är den (spola fram till ca 2.10):

  Staffan R,

  Ja, allt för att maximera antalet egna martyrer. Lite kanske också berodde på pur dumhet. Det är synd om deras barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s