FN och RK försvårar fred

Anställda för FN, Röda korset och ett par läkare* från olika internationella organisationer, verksamma i krigets Gaza, har under ett par dagar levererat hätska anklagelser om att Israel angripit dem i Gazaremsan.

Länkar:
Röda korset anklagar Israel
UNWRA kräver ”garantier” av Israel (som om det löser något med Hamasterrorister i närheten?)

Ensidiga, känslomässiga anklagelser från organisationer som förutsätts vara neutrala, är något som till varje pris måste undvikas. De som varit på plats och beskådat krigets effekter på nära håll, är extremt olämpliga som domare av flera skäl. Liksom andra som vistas i krigszonen är de starkt känslomässigt påverkade av situationen. De kan också förväntas ha nära känslomässiga band med just de som de hjälper, d.v.s. samma palestinska civilbefolkning som med stor majoritet röstade på Hamas och deras förintelseretorik mot Israel. Oberoende utredningar är det enda som på sikt har chans att bevisa vad som är sant och inte kring de anklagelser som nu levererats av partiska hjälparbetare från ”neutrala” organisationer.

Allra värst är att dessa hjälparbetares anti-israeliska känsloutbrott tillåtits förvandlas till officiella uttalanden, både från FN-ledaren Ban Ki Mon och från Röda Korset. Det är definitivt kontraproduktivt för möjligheterna till fred. Det är helt enkelt oförsvarligt. De gör sig till part i kriget, på Hamasterroristernas sida. Deras incitament att kriga till siste man nu stärks ytterligare, för det är ju en moralisk trumf för Hamasterroristerna när Israel blir angripet av Röda Korset och FN. Dessa organisationers oansvariga uttalanden riskerar att förlänga kriget och öka död och lidande för främst den palestinska civilbefolkningen.

Det blir fred när Hamas är avväpnade och förhindrade att återbeväpna sig. Det kan ske antingen genom avtal om eldupphör som vidareutvecklas till internationellt stött fredsavtal, eller genom att Israel gör jobbet på egen hand genom att nöta ut Hamas under ytterligare några veckor eller månader av krig, för att sedan isolera dem (en möjlighet som är fullt realistisk med Hamas i Gaza, men inte med t.ex. Hizbollah i Libanon).

*Uppdaterad 090110, kl 14:47:
2 av de norska läkare, Mads Gilbert och Erik Fosse, som det skrivits mycket om i media, eftersom de riktat synnerligen grava anklagelser mot Israel ang. händelser i Gaza, avslöjas i en ledare i Dagens Nyheter 090108, av skribenten Lisa Bjurwald. Gilbert och Fosse arbetar för den norska biståndsorganisationen NORWAC, vilka samarbetar med Hizbollah Martyr Foundation. Fosse är chef för NORWAC. Gilbert är en revolutionär kommunist som uttalat stöd för 11 september-attentaten mot USA.

Sådana människor som Gilbert skall inte tillåtas arbeta som läkare någonstans. Läkare som uppmanar till någon form av våld, bryter hederskodex för sitt yrke och skall fråntas sin läkartitel.

Uppdaterat 090112: Nu är de hemma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s