HD's rasiststämplingskampanj fortsätter

Idag fortsätter Helsingborgs Dagblad sin reportageserie om de etniska (miss?)förhållandena, denna gång i Helsingborgs idrottsvärld. Den skuldbeläggande tonen mot svenskar är kanske något lindrigare än i en del tidigare reportage i serien, men fortfarande är reportagen djupmässigt helt ointressanta, eftersom de inte gör någon som helst ansats till att finna verkliga förklaringar till förhållandena.

Vad reportagen ska komma fram till är på förhand bestämt av journalisterna. Resten är kosmetika för att det ska se bra ut. Man rapporterar lite kring det, antyder sedan att det kvoteras för lite, och intervjuar någon svensk företrädare som skamset erkänner att Nu måste det minsann bli ändring.

Så bygger journalister ett enkelt recept för att kunna triumfera som den store upplysaren. För den som genomskådar tricket, framstår istället en bild av unket självförhärligande, som står väldigt långt från en journalistik som prenumeranterna betalt för.

Att HD tar upp förhållandena kring sned etnisk fördelning, är bra. Det visar tydligt på integrationspolitikens misslyckande, och att det stora antalet mottagna invandrare inte kunnat hanteras och anpassas i samhället på ett bra sätt. En sverigedemokratisk invandrings- och assimileringspolitik skulle inom 1-2 generationer inte bara kunna sudda ut snedfördelningarna, utan också göra mätningar av den sorten meningslösa. I ett samhälle som under lång tid (det måste inses att förändringar tar tid, även med en bra politik) präglats av Sd-politik, skulle ju alla känna sig som svenskar oavsett etnisk bakgrund. Något utopiskt kanske, men det är vad vi strävar mot.

I nästa nummer utlovas ett reportage om de etniska (miss?)förhållandena på HD’s egen redaktion. Givetvis kan de inte undgå att granska sig själva. Har inte bubblan spruckit förr, så skulle den göra det om de undlät den biten. Vilka HD-reportrar med svenskklingande namn tänker de kvotera bort först?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s