Carl Bildt – falsk fredsduva med två tungor

Utrikesminister Carl Bildt är inte känd som någon motståndare till att använda militärmakt för att nå dit han vill, inte heller i kampen mot terrorismen. Eller rättare sagt i valda delar av kampen mot terrorismen. Carl Bildt är varm förespråkare för den tveksamma svenska insatsen i Afghanistan, samtidigt som han ensidigt fördömer Israel när de, med långt bättre skäl än Sverige, sätter in militär i kampen mot terrorister.

Minns ni hur Carl Bildt ställde sig när NATO bombade Jugoslavien 1999? Hur högljudda var Bildts protester när NATO bombade civila mål, bl.a. broar och TV-stationer i Serbiens städer? Det är klart skillnad när det är *vännerrrrrrr* som står för angreppen. Israel ingår inte i Bildts vänkrets, men man kan börja undra om Hamasterroristerna gör det?

Bildt tycker att Israel är oresonliga, men han verkar inte ens lyssna på vad israelerna föreslår. Det är inte särskilt skickligt av någon som utger sig för att vara fredsmäklare, att ha så små öron.

Israel ställer inga hårda villkor för vapenvila. Stopp för raketbeskjutningar mot Israel. Stopp för beväpning av Hamas. Israel har också uttryckt intresse för internationella övervakare. Som svar på detta har Hamas nu deklarerat att judiska barn ska dödas över hela världen. Förstår Carl Bildt överhuvudtaget den väsenskilda naturen hos de parter han tänker försöka mäkla fred emellan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s