Rödgrön islamofascism och medias rapportering

islamofascism
På nyårsafton skjöts 2 israeler i ett köpcentrum i danska Odense, passande nog med namnet ”Rosengårdscentret”. En 27årig palestinier har gripits för dådet, som klassas som dråpsförsök. Den anhållnes bror, som förnekar att brodern skulle haft syfte att med skotten döda någon, sågs tidigare under dagen i en anti-israelisk demonstration. Palestiniern är sedan tidigare känd av polisen.

2 dagar senare utsattes Judiska samfundets lokaler i Helsingborg för ett brandattentat. Polisen har varit skarpa nog att misstänka att branden var anlagd.

Samma dag samlades 500 personer i Landskrona, för att visa sitt hat mot judar och mot Israel. Vid skanderandet deltog lokala vänsterpartister och socialdemokrater. Den som till äventyrs trott att moderater skulle vara vänner av demokratier som försvarar sig mot islamistisk terrorism, kan upplysas om att en moderat riksdagsman t.o.m. var huvudtalare vid en av dagens Israelfientliga demonstrationer. Egentligen hade det varit en välgärning att dra ihop ett gäng med visselpipor och ruttna ägg/tomater, för att på socialistiskt manér demonstrera missnöje och försöka störa talarna så mycket som möjligt. Sådana aktioner har ju i praktiken visat sig icke-straffbara, med tanke på vad som hände vid upprepade sverigedemokratiska torgmöten under hösten 2008.

Rasismen lever, men är idag rödgrön (nej Mp, det är inte i första hand er gröna färg jag tänker på). Media döljer visserligen inte fullt ut vad som sker, men istället för att fokusera på rasistiska kristallnattsfasoner från den nya tidens judehatare, vilket fått ny energi p.g.a. kriget mot terrorismen i Gaza, så väljer de att fokusera på mindre känsliga ämnen, som förmodas bättre falla den genomsnittlige islamistiske läsaren i smaken. Så inleder t.ex. Helsingborgs Dagblad nu en serie reportage om påstådd ”diskriminering” i Helsingborg.

Uppenbarligen är tidningen beredd att göra allt som står i dess makt för att öka de destruktiva känslorna hos invandrare av att känna sig diskriminerade av elaka och fördomsfulla svenskar, trots att ingenting konkret visar att de skulle vara det. Det mesta i reportageserien så här långt är krystat hittepo för att uttrycka sig på ren skånska. Vitt så vitt man kan se, lyder redaktionens rasistiska vitsigheter i rubriken i del 1.

Jag ska inte gå in på alla detaljer, även om jag skulle kunna såga HD’s skriverier om detta på punkt efter punkt. Istället ska jag fokusera på en sak, som bevisar ovetenskapligheten i reportaget, genom att jämföra med min egen kommun Ängelholm.

Helsingborgs Dagblad mäter andelen med utländsk bakgrund (dock endast bland ordinarie ledamöter) i Helsingborgs kommunfullmäktige. Det är möjligt att uppdrag där har en högre status än i Ängelholm. I Helsingborg utgår ekonomisk ersättning för uppdrag i kommunfullmäktige, vilket inte är fallet i Ängelholm. Dessutom går det alltid fler invånare per mandat i de större kommunerna, vilket förstås kan påverka konkurrensen. Här i Ängelholm upplever inte bara Sd utan även andra mindre partier tvärtom att det är svårt att överhuvudtaget hitta kandidater för politiska uppdrag. Det innebär en jättechans för alla som vill, att kunna vara med och påverka den lokala politiken. Det inses att diskriminering inte är möjligt om det inte ens finns konkurrens. Om nu diskriminering var förklaring till lågt antal invandrare i politiken i Helsingborg, så borde andelen därför vara högre i Ängelholm, relativt andelen invandrare bland befolkningen. Så är det inte, iaf inte vid en uppskattning på en höft (HD får gärna komma hit och mäta mer exakt). Jag kan konstatera att Ängelholms kommunfullmäktige med säkerhet också är störande vitt för HD’s journalister, trots uppenbar avsaknad av diskriminering p.g.a. både empirisk mätning och lägre eller saknad konkurrens om de politiska uppdragen.

I övrigt är det glädjande att ta del av läsarkommentarerna, som med få undantag idel är kritiska till tidningens sätt att rapporterna. En del läsare levererar poänger så klockrena att HD-redaktionen tappar byxorna mitt i all sin präktiga politiska korrekthet.

Kritiken mot tidningen är alltså hård från läsarna, trots att tidningen gör sitt bästa för att tysta debatten. Flera skribenter har klagat på censur, men efterhand fått både sina insändare och klagomål borttagna av redaktionen. Som avslutning presenterar jag det jag själv skrev, men som de också valde att censurera bort:

Förmodligen är syftet med hudfärgsanspelningarna att röra upp känslor på, vad HD tror, ”rätt sätt”. Istället blir det osmakligt, snaskigt och rasistiskt, troligen det värsta tidningen någonsin lyckas åstadkomma i de här sammanhangen.

Det viktiga är inte att folk har tillräckligt mörk hudfärg, utan att de gör ett bra jobb på sina positioner.

Vad Sverigedemokraterna anbelangar så hade var sjätte sd-kandidat inför valet 2006 invandrarbakgrund. Obs: Utan kvotering!

Annonser

12 responses to “Rödgrön islamofascism och medias rapportering

 1. Håller med dig.

 2. Jag skrev till torbjörn och frågade honom om Estland är en del av Norden. Om inte, så har Sd en representant i både kommunstýrelsen och i kommunfullmäktige med ”invandrarbakgrund”. Men jag antar att jag varken får svar eller en rättelse i HD/NST.

 3. En sann Israelvän borde inte bara kritisera Israels överdrivna och kontraproduktiva svar på Hamasraketerna, utan även förkasta ockupationen. Bara respekt för folkrätten och ett tillbakadragande till ickeockuperad mark kan bana väg för långsiktig fred. Är man den (långt) starkare parten i en konflikt och tillika en ockupationsmakt, bär man så oerhört mycket större del av ansvaret själv.

 4. Jens,

  Nej något svar är väl inte att förvänta, men det är viktigt att vi inte låter HD stå oemotsagda, särskilt inte när de far med regelrätta faktafel.

  Pragmatikern,

  Frågan är vad DU menar med ockupation? Icke minst bland Hamas-sympatisörer råder en utbredd uppfattning att Israel inte borde få existera, eftersom det ”ockuperas” av judar. Andra syftar med ockupation endast på de judar som bor på Västbanken. Rätt eller fel om judars (ca 200000) rätt att bo på Västbanken kan diskuteras, liksom arabers (ca 1 miljon) rätt att bo inne i Israel.

  Gazakonflikten handlar knappast om det senare, utan om Gazaregenterna och terroristorganisationen Hamas, vars inställning är att Israel skall utplånas. Israel utrymde den sista bosättningen 2005 i Gaza 2005, som en tydlig utsträckt hand till palestinierna. Den handen blev istället biten.

  Israel består av en yta stor som Småland och ca 7 miljoner invånare. Arabvärlden består av en yta motsvarande en normalstor världsdel och en befolkning på några hundra miljoner. Med din logik har alltså araberna en mycket större del av ansvaret.

 5. Patrik, skulle du kunna hjälpa till med att besvara detta dravel?

  http://redgreenwillow.wordpress.com

  Mvh
  Tobias

 6. Tobias,

  Jag har varit där nu och bemött den rödgröna röran.

 7. Patrik,

  Tack så mycket för ditt svar. Skulle du kunna ta dig an detta blogginlägg också?

  http://flumungen.blogg.se/2009/january/lite-sd-tankar.html

  Tack på förhand.

 8. Tobias,

  Jag ska kika på dem, men vet inte om jag hinner.
  Det blev väldigt långt och ingående där hos ”rödgröna röran”, mycket tack vare att han visade lite bättre respekt när han väl diskuterade ”ansikte mot ansikte” med en sverigedemokrat.

 9. Pingback: Så avslöjas tidningars censur - Twinglystyle « Politiskt Inkorrekt

 10. Ang. länken från Politiskt inkorrekt. Bra kartläggning av censuren, tack! Jag har noterat att censurproblemet behandlats även här: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/01/s-avsljas-tidningars-censur.html

  Det stämmer att jag fått flera blogginlägg censurerade nyligen på Helsingborgs Dagblad och Svenska Dagbladet. Inläggen är pingade via Twingly och listas där, så det är alltså tidningarna som aktivt ingripit för att ta bort länkarna till min blogg.

  De har ingen anledning att censurera mig. Jag är frispråkig och använder ibland ett starkt språk, men jag står för varenda stavelse och jag bryter inte mot allmänt erkända debattregler. Det handlar enbart om att jag uttrycker ”fel” åsikter.

  Det är sorgligt och odemokratiskt, men jag låter dem hellre censurera mig än att jag undlåter att skriva det jag vill framföra – och på det sätt jag vill framföra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s