HD-reportage om Sd-vänners bloggande

citadellpennaHelsingborgs Dagblad skriver idag ett reportage om mina partikamrater och goda vänner Stefan och Carinas bloggande, där det konstateras att de har Landskronas mest lästa politiska blogg. Att så är fallet har man förvisso kunnat inse redan tidigare, genom diverse bloggtoppar och liknande, men det är kul att det normalt så riksdagspartivurmande och Sd-kritiska Helsingborgs Dagblad här väljer att skriva om en sanning som inte är särskilt bekväm för dem.

Det är väl tveksamt om tidningen kommer göra någon liknande undersökning om vem som bloggar mest aktivt i Ängelholm, eftersom blogg- och diskussionsklimatet är annorlunda här. Det är helt enkelt långt lägre aktivitet i Ängelholm, vilket jag grundar dels på antalet politiska bloggar, dels på hur det ser ut i diskussionsforum (jämför aktiviteten mellan Ängelholm och Landskrona på HD’s diskussionssidor, så ser ni tydligt).

Det kan tyckas tråkigt att det är så, men är något vi kanske ska vara glada för, iaf om vi ser det ur ett snävt Ängelholmsperspektiv. En stor del av förklaringen är säkert att Ängelholm är en lugnare stad än Landskrona. Folk är mindre upprörda här och skriver därför mindre. Våldskriminaliteten, ibland med etniska förtecken, är förvisso ett växande problem även här, men når i dagsläget inte samma kaliber som i Landskrona.

I sammanhanget kan jag dock nämna att Skånska Dagbladet i en bisats i en ledardebatt i november 2008, inte bara uppmärksammade min blogg, utan också konstaterade att det var den mest aktiva bloggen om samhällsfrågor i Ängelholm (sök på Sverigedemokraterna i inlägget).

Nu vet vi vilken blogg som är mest aktiv vad gäller politik och samhällsfrågor i Landskrona. Den är också sverigedemokratisk.

Grattis Stefan och Carina och håll ångan uppe! 🙂

Annonser

2 responses to “HD-reportage om Sd-vänners bloggande

  1. Tack så mycket Patrik! Din blogg är inte så dum i heller, läser den varje dag. Ha det gott och heja Rögle BK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s