Israeliskt slag mot Hamasterrorismen

israel_flagAntisemiter, islamister, antisionister, terrorister, extremister på höger- och vänsterkanterna och andra fanatiker, gnuggar nu alla sina händer för varje ytterligare nyhet om intensifierat spillande av människoblod i Mellanöstern. De tvekar inte att gå ut på gatorna för att manifestera sitt hat mot judar och sitt hat mot Israel.

TT och andra svenska media talar om blodbad och bombstorm. Skitprat. Utan israeliska ansträngningar att hålla nere antalet civila offer bland palestinierna, så hade minst en men mer troligt 2 nollor fått läggas till dessa. Israeliska angrepp mot palestinier sker aldrig på måfå, utan syftar alltid till att förstöra strategiska mål.

Under juldagarnas angrepp mot Hamas i Gazaremsan, fanns åtminstone i inledningen ett överraskningsmoment som tog terroristerna på sängen. Bland de hittills ca 200 dödsoffren finns av allt att döma en mycket hög andel Hamas”politiker” (läs: terrorister i politikerdräkt), personal vid avskjutningsramper för raketer, befäl inom den palestinska krigsmakten, o.s.v, d.v.s. fullt legitima krigsmål.

När Hamas beordrar angrepp på Israel, så finns alltid hat och hämnd tydligt med i bilden. Den hämnden är rasistisk och riktas mot israeler, d.v.s mot judar men även mot arabiska israeler som genom sina israeliska medborgarskap ofta ses som förrädare. Hamas mål är urskillningslös död bland fienden, vilka helt oblygt inkluderar civilbefolkningen. Hamas riktar in sig direkt på civila mål, beordrat från högsta ort. En sådan organisation borde inte få finnas, men det gör de tyvärr än så länge och inte nog med det: De agerar regering i Gazaremsan. Fullkomligt oacceptabelt!

Det som händer är oerhört tragiskt, men kriget som nu brutit ut är en logisk följd av den islamistiska terrororganisationen Hamas inställning och agerande. Israel har inte bara rätt att försvara sig, utan också rätt att i grunden utplåna terrorsekten Hamas, med de medel som krävs. Det kan givetvis inte ske utan civila offer bland palestinier som antingen sympatiserer med terroristerna, eller direkt/indirekt hålls som gisslan av dem.

Sålänge Hamas och liknande terrororganisationer finns och har makt, blir det ingen fred i Mellanöstern.

Vi kommer nu få se upprepade hat-upprop från islamister, vänsterextremister och andra fanatiker att bojkotta Israel. De har uppmanat förr och verkningarna har varit begränsade. Dock önskar jag som motdrag uppmana till stöd för Israel i den mycket svåra situation landet befiner sig i, omgivet av islamistiska diktaturstater. Köp israeliskt!

Om kriget i Gaza
Helsingborgs Dagblad
Helsingborgs Dagblad, araber och vänsterextremister demonstrerar i Helsingborg
Svenska Dagbladet 1
Svenska Dagbladet 2
Dagens Nyheter
Yahoo News. På engelska, informativ och mindre vinklad än svenska media
Debka.com Bra engelskspråkig sajt med nyheter från Mellanöstern, med fokus på säkerhetsfrågor.

Annonser

20 responses to “Israeliskt slag mot Hamasterrorismen

 1. Israeliska civila? Menar du ändå inte bosättare?
  Och det är en viss skillnad på antisemiter och antisionister, man märker ju att du inte är påläst. Skillnaden är att vi som är antisionister kritiserar Israel som en stat, vi hatar inte judar.

  Dessutom finns det bevis på att det redan i början av 1940-talet skrevsbrev från sionistiska ledare som Yitzhak Shamir (senare Israels premiärminister) med inviter till Hitler om ett samarbete.

 2. Ingen nationalist kan vara för en ockuperande stat. Israel ockuperar delar av palestina alltså måste det nationella stödet riktas till partesanerna i palestina och inte mot statsterroristerna i israel. Om inte? -är du inget annat än en socialist.

  Israel är i grunden inte en legal stat och är själva roten till globlism och imperialism, enda anledningen till att staten existerar är ett extremt starkt inflytande i USA och även europa från prosionister (vars ursprung är socialismen) och högt uppsata judar. Denna representaion och en känsla av ”skuldbörda” efter 2vk. har skapat israel och all problem i mellanöstern, fred kan bara uppnås när ockupatioen är över och det är israel som står för ockupationen.

 3. Jenni,

  Vad menar du med bosättare? Många israelfiender menar med det ordet alla icke-araber boende i Israel, Västbanken och Gaza (det senare numera i princip 100% arabiskt, till synes emot mångkulturella principer).

  Den som är oinsatt nog att tvivla på att Hamas krigsmål är israeliska civila, kan ju begrunda Hamasledaren Ismael Haniyehs uttalande från igår, där han uppmanade till självmordsangrepp mot israeliska caféer och gator. Källa:
  http://uk.news.yahoo.com/4/20081228/twl-israel-launches-fresh-strikes-on-gaz-41f21e0.html

  ”vi som är antisionister kritiserar Israel som en stat, vi hatar inte judar.”

  Ni tycker illa om landet, men inte de som bor där alltså? Testa det på vilket land/folk som helst, så hör du ju själv hur trovärdigt det låter. ”Jag tycker illa om Sverige, men inte illa om svenskarna. Jag tycker illa om Arabländerna, men inte illa om de som bor där, o.s.v.”.

  Är du antisionist så är du emot Israel som stat, eller? Vad är då ditt alternativ?

  Det sista tramset du skrev är inte värt någon kommentar, iaf inte så länge du inte presenterar de ”bevis” du påstår finns. Jenni, har du hört talas om begreppet konspirationsteori?

 4. EW,

  Vilket folk menar du skulle vara ockuperat? Palestinier är araber och har åtskilliga länder att välja på sina naturliga hemvister. Något självständigt Palestina har aldrig funnits.

  Dina historielösa konspirationsteorier ger jag inget för, men jag undrar ändå vilken lösning du ser på problemen i Mellanöstern?

  Eftersom du betraktar Israel som en illegal nation kan ju ”ockupationen” för dig knappast bara handla om Gaza och Västbanken enligt gröna linjens gränser. Blir allt bra enligt dig, om Israel bara upphör och judarna deporteras (eller kanske förintas… jag vet inte vad som rör sig i din föreställningsvärld), så att islamism kan ersätta civilisation i ännu ett land?

 5. Josef,

  Detsamma önskar jag dig och vi ses nog på min eller andra bloggar igen under 2009.

 6. Din okunskap är vid. Både arber och juder är semiter så alltså har både palestinier och judar så detta (alltså samma folk) har ganska många länder att välja på, eller hur? -enlgit din logik alltså.

  Och ja, en bra början på freden vore ju att israelerna slutade att ockupera de territorier som inte tillhör dem, enligt fn-stadgan -67 , tycker inte du att det låter rimligt?

  ref.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Semiter

 7. Nu är det ju så med ord att man inte alltid kan hävda deras betydelse ur deras beståndsdelar. Ordet ”antisemitism” är ett typexempel, eftersom begreppet syftar på fientlighet mot judar och judendom, och inte på fientlighet mot alla semiter, som den oallmänbildade kanske skulle kunna tro.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism
  http://susning.nu/Antisemitism
  http://www.skma.se/

  Först säger du att Israel är en illegal stat, sedan att gränserna från 1967 vore ok. Det är motsägelsefullt, eftersom det senare innebär ett legitimt Israel inom nämnda gränser. Hur ska du ha det?

 8. Som jag skriver, alltså; israel är ENBART legitim när den befinner sig på det terrirorie som den staten ska finnas på. Saten israel finns idag (utan tveckan) på territorier där den inte får finnas och alltså är den ilegitim. Inte allt för svår princip att förstå, då den gällar alla (andra) stater hela tiden.

  Och naturligtvis är det ända vägen till fred i mellanöstern att israel först och främst packar in sig där den staten hör hemma, och efter ett rimligt ockupationsskadestånd kan säkert detta semitiska folk (med två religioner) leva sida vid sida igen. Det är väl ända vägen till fred.. eller hur?

  Jo, antisemitism bör och syftar oftast på finendskap mot hela det semitiska folket (Men det behöver inte alltid göra det). Att ord används slarvigt förstör inte dess betydelse. Hur som helst är det samma folk; araber, judar mfl. och alltså har ALLA de folken andra länder att bo i (enligt din logik), eller hur?

 9. Med israeliska bosättare menar jag dom israeler och andra ”icke-araber” som inte lever efter någon lag, bär vapen som dom inte ryggar för att använda mot bland annat palestinska barn och utländska fredsaktivister som tex. leder barn till skolan. Dom som bor i husen ovanför palestinierna på ockuperad mark och kastar ner syra, avföring och annat skräp på araberna.

  Dokumenten och brevet som visar att Lehy (och därmed även Yitzhak Shamir) yrkade för ett samarbete med Hitler finns att hitta hos den Tyska ambassaden i Ankara, Turkiet. Kopior går säkert att hitta. Samarbetet grundades på det faktum att Hitler ville bli av med alla judar i Europa och Lehy ville samla alla judar i Israel.

  Och även om Hamas mål är israeliska civila så har det enligt statistik (framtaget av israeliska staten om det höjer trovärdigheten lite eftersom alla araber enligt dig verkar opålitliga) har dött fler arabiska barn efter andra intifadan än judiska barn har dött på 35 år.

  Och som sagt så hatar jag inte judar, jag kritiserar Israels rätt att ens få finnas till, deras sätt och deras etniska rensning på araber i området. Inte judar.

  Om sd kommer till riksdagen nästa val så emigrerar jag fan. Folk som dig, som struntar i vad bland annat FN har att säga, som struntar i mänskliga rättigheter och som skiter fullständigt i folkrättslagen borde inte styra ett land. Aldrig.

 10. ”som den staten ska finnas på”

  Men du förstår väl att det inte är entydigt bland er israelhatare, vad det innebär? En del av er säger sig godkänna 1967 års gränser. Andra säger sig godkänna 1948 års gränser. En tredje grupp talar om utrotning och radering från kartan.

  Du försöker nu jämka ihop dina 2 olika uttalanden till något i stil med att hela Israel är en illegitim stat, eftersom de ockuperar vissa områden som vissa menar att de inte har rätt till. Hmm låt se… det gäller alla andra stater hela tiden, säger du.

  Då är hela Kina illegitimt eftersom de ockuperar Tibet. Hela Ryssland illegitimt eftersom de ockuperar delar av Georgien. Hela USA illegitimt eftersom de ockuperar Irak. Är kanske hela Sverige också illegitimt eftersom vi har trupper i Afghanistan? (tycka vad man vill om det…)

  Dina hemmasnickrade definitioner om staters legitimitet håller kanske inte riktigt, eller vad tycker du själv?

  ”ända vägen till fred.. eller hur?”

  Visst föreslå du ockupationsskadestånd att betala för Israel, så kommer freden säkert närmare. Araberna kanske ska betala skadestånd för sin terror mot civila också, eller vad tycker du?

  ”att israel först och främst packar in sig där den staten hör hemma”

  Deportation av ett par hundra tusen judar som bor utom gröna linjen alltså, eller accepterar du att de får leva som minoritet i de områdena? Om Ja, vilken godtagbar lösning har du för deras säkerhet? Om Nej, anser du även att araberna som bor i Israel ska deporteras till ”rätt” områden?

  Ang. det allra sista. Nej det låter inte som min logik, utan som din… och något verkar brista betänkligt i den. Eller vad är det egentligen du föreslår? Att araber och judar på lika villkor kan bosätta sig i hela det område som idag utgörs av Israel och de arabiska länderna? Så är ju inte verkligheten. De judiska minoriteter som tidigare funnits i flera arabiska länder, har till största delen tvingats flytta därifrån.

 11. Jenni,

  Du menar alltså på fullt allvar att du tror att det är så ensidigt att de judiska bosättarna är onda och araberna omkring dem goda? Såvida du inte bara uttryckt dig dåligt, så ger du ett typexempel på klassisk, rasistisk skuldbeläggning av judar.

  Kopior som går att hitta på tyska ambassaden i Ankara… ja det var väl just ett svar man kunde förvänta. Var har du fått informationen ifrån? Kan du inte hänvisa den till tillförlitliga, spårbara källor på internet, så handlar det givetvis bara om en värdelös konspirationsteori. Tyvärr har många en fallenhet att tro på sån skit.

  ”Om sd kommer till riksdagen nästa val så emigrerar jag fan. ”

  Gör du det. Till Israel kanske? 😉

 12. Jag har själv läst dom på plats.

  Du tycker att expressen eller Wikipedia är mer tillförlitligt eller?

 13. Jag menar givetvis att kina ska släppa tibet och ryssen de områden de ockuperar osv. och ja! sverige ska lämana afganistan. Och jag är inte överdrivit förtjust i nån ockuperande skurkstat!

  Men judarna ska givetvis släppa de områden de ockuperar eller tycker du att dom har rätt att behålla dom?

  Givetvis har israelerna lite att ”kvitta” pga. av vad palestinierna gjort, men om du lägger ihop det kommer givetvis kredit att hamna på israelerna det är dom som ockuperar och det är ett mycket större brott än de palestinerna har gjort. Tro mig, skulle nån stat angripa sverige på samma sätt som israel angriper palestina skulle jag göra exakt det som palestinerna gör idag; föresvara min fosterjord som en äkta partesan mot statsterrorister! Det är att visa fosterlandskärlek!

  Men jag skulle alldrig kunna anlägga det beteende som israelerna uppvisar idag, i nån situatuion!

  ”Om Ja, vilken godtagbar lösning har du för deras säkerhet? Om Nej, anser du även att araberna som bor i Israel ska deporteras till “rätt” områden?”

  – Om ja; skyddsbehovet kommer att minska när deras felgärningar (=ockupation) upphör, fria folk kan leva i fred med varandra; inte ockuperade.

  – Om nej; Givetvis ska palestinierna bosätta sig icke-ockuperda palestinska områden, det går inte att blanda olika etniciteter/religioner/kulturer, inte i mellanöstern eller i sverige. Två fria stater som inte ockuperar varandra är ända vägen till varaktig fred och trygghet! Eller är du för en mångkultur nu oxå..?

 14. Jenni,

  Säga vad man vill om Expressen och Wikipedia, men de är iaf bättre än dina fria, antisemitiska konspirationsfantasier.

  EW,

  Jag frågade inte vad du tyckte om andra länders ockupationer, utan jag påpekade att du genom ditt resonemang måste anse Kina, Ryssland, USA och kanske även Sverige som illegitima stater. Det valde du att undvika att kommentera.

  ”Det är att visa fosterlandskärlek!”

  Det är inte fosterlandskärlek att spränga caféer och köpcentra i luften, och att ha urskillningslös död och skada bland fiendens civilbefolkning som mål. De som ägnar sig åt sådant ska bara bekämpas och krossas i grunden, och jag hoppas att Israel inte avslutar sitt uppdrag förrän de nått dithän med Hamas. Det jag möjligen saknar, är en officiell israelisk krigsförklaring mot Hamas, inkluderande villkor för fredsförhandlingar och villkor för hur Hamas skall erkänna sin kapitulation.

  Ang. det sista, så verkar du inte förstå situationen alls. Omkring 20% av Israels befolkning, drygt 1 miljon individer, har arabiskt ursprung. Det är på sin plats att påpeka att många av dessa känner sig som israeler fullt ut och har assimilerat sig väl i det israeliska samhället. Denna dryga miljon vill du alltså deportera till självständiga och etniskt hel-arabiska Gaza och Västbanken? Snacka om att beställa ännu ett krig, helt i onödan.

  Det blir lite missvisande att prata om mångkultur i Israel, där så många folkgrupper gör anspråk på samma områden sedan 1000-tals år tillbaka i tiden. Det handlar inte som i Sverige om kraftiga etniska förändringar som skett under ett par decennier, och som enligt min uppfattning aldrig borde ha tillåtits i den omfattning som varit fallet.

  Jag föreslår streck i debatten för denna gång, men låter den som vill få ett avslutande inlägg.

 15. Missvisande att prata om mångkultur i israel.. det finns många som tycker att det är missvisande att prata om mångkultur överallt. Men det har mindre betydelse då mångkulturen alltid/vanligen är roten till konflikter. Av naturliga anledningar, så som inställningen till rätt och fel osv. osv.

  Ok, om du tyckte att jag va otydlig ang. staers legitimitet: En stat är legitiom så till vida att den befinner sig inom de gränser som den helt enkelt ska finnas på, och har hävdvunnen rätt till (bland annat). Det är alltså rätt att tycka att kina är ligetim i alla delar av kina som inte är ockuperade länders teritorier, men inte på de områden som de faktiskt ockuperar.

  Således är inte israel en legitim stat i de enorma områden som de ockuperar. För hur skulle den kunna vara det?!? För de har absolut ingen hävdvunnen rätt till palestinsk mark. Det är en ockupation av palestiernas områden men även en ockupation av kristnas områden (då delar av jerusalem är till delat oss kristan men de ockuperas oxå av israelerna).

  du skriver:
  ”Det är inte fosterlandskärlek att spränga caféer och köpcentra i luften, och att ha urskillningslös död och skada bland fiendens civilbefolkning som mål. De som ägnar sig åt sådant ska bara bekämpas och krossas i grunden, och jag hoppas att Israel inte avslutar sitt uppdrag förrän de nått dithän med Hamas.”

  – Men det är i princip enbart civilbefolkningen som stryker med på gaza remsan, alltså är det lika rätt av hamas (eller nån annan) att bekämpa israel som skadar civila, som att israel bekämpar hamas alltås. Eller?

  p.s. varje folk har rätt att försvara sig mot ockupanter (det är bland annat att visa fosterlandskärlek) och det är precis vad palestinerna gör! Men ingen stat (eller folk) har rätt att ockupera ett annats folks land (som judarna gör). -Det är därför som jag är en nationalist (som tror på nationalsstatens okränkbara rätt till liv) och du en socialist (som inte bryr dig om nationer dess folk).

  I en värld där godtyckliga anledningar får rättfärdiga ockupationer av andra länder är ingen säker. Då nationalstaten är grunder för rätt och säkerhet. Enbart en socialist kan ha inställningen att det går att skapa en säker värld utan nationalstater, med interventioner osv. Och det är extra tydligt i fallet ”israel” som är ett i raden av socialist påhitt som gått åt helvete. För du vet väl att sionismen uppfans av en tvätt äkta röding?? -men det är klart, det är väl inte ett problem för dig som oxå verkar ha marxistiska tendenser.

 16. Missvisande eftersom ”mångkultur” beroende på vad som hände för 1000-tals år sedan i Israel INTE kan jämföras med vad som hänt i Sverige under de senaste 30 åren, ja. Jag kan inte se att jag var otydlig med att förklara vad jag menade. Annars är det givetvis riktigt att blandning av kulturer och civilisationer är ett recept för konflikter. Det krävs inga ouppnåliga kunskaper om samhälle och historia för att inse att så är fallet.

  Du har ändrat uttrycket längs vägen, men om du nu bestämt dig för att Israel är legitimt inom de delar som erkänts av FN, så är det en förbättring. Faktum är att den inställningen räcker för att göra dig till ”sionist” i många israelfienders ögon.

  ”Men det är i princip enbart civilbefolkningen som stryker med på gaza remsan”

  Så är det inte. Av de ca 250 palestinier som omkom under krigets första dygn, tillhörde 90% Hamas (källa http://www.debka.com m.fl).

  ”och du en socialist ”

  Trams. Du stödjer muslimsk terror och måste därmed vara så långt ifrån svensk nationalist som det överhuvudtaget går att komma. Jag har inte med ett ord försvarat bosättningspolitiken på Västbanken. Faktum är att jag, i likhet med väldigt många israeler, tror att den behöver förändras. Om Israel håller trupp i palestinska områden för sin säkerhets skull, så är det däremot en helt annan femma än bosättningsfrågan, och en logisk följd av palestiniers terrorhandlingar, samt att det inte finns något fredsavtal.

  Det är du som är socialisten. Din inställning i den här frågan kunde, bortsett från när du talar kritiskt om mångkultur, varit direkt återgiven från Vänsterpartiet.

  Streck i debatten och må vi njuta återstoden av julefriden.

 17. Ok, streck i debatten! Vi kanske inte står så långt ifrån varandra i frågan iaf. En kritisk debatt krävs ifrån alla håll, och fågan är inte lätt!

  God fortsättning på dig! men tro mig jag är inte en socialist för det är det sissta jag är!

  MVH EW

  Moderators anm:
  Frågan är laddad och inte lätt, det är vi överens om. Jag säger detsamma som du: Tro inte jag är socialist, för det är det sista jag är. Jag är demokratisk nationalist. Avskyn mot Israel och judehatet är som du nog vet utbredd inom socialismen, men även på andra håll.

 18. Pingback: Du vet väl att judarna äter barn? « Rum 237

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s