Undrar om de hade dialogpoliser…

afamuslim1Bloggandet har åter fått stå tillbaka lite, opassande nog under en period då det finns ovanligt mycket att skriva om. Jag tänker då icke minst på de etniskt initierade kravallerna i Rosengård. Nu kommer dock några egna rader om det.

I den mån jag inte hunnit skriva om Rosengårdskriget själv, så får jag hänvisa till befintliga sd-länkar i högerkanten, där det finns mycket information att hämta om läget och om folkets reaktioner på slöddrets samhällsfientliga våldsbeteenden.

Även partiordförande Jimmie Åkesson skriver om händelserna i Rosengård i sitt veckobrev (prenumeration kan beställas här). Obs! Rättelse 081222 av ovanstående, efter upplysning från skribenten Tobias: Det var inte i veckobrevet det stod, utan enbart i pressmeddelandet som är länkat nedan. Sverigedemokraterna kräver nu skärpt lagstiftning, så att det bl.a. blir möjligt att införa undantagstillstånd, samt att Malmö kommun utfärdar ett temporärt utegångsförbud i stadsdelen för omyndiga personer.

Som många nog noterat klagar våldsverkarna i Rosengård, och deras supporters, på att den obefintliga nallebjörnsinsatsen från polisens sida varit för hård. Rykten sprids och förvärras från mun till mun, för att sedan användas som förevändning för nytt våld mot samhället. T.ex. hette det häromdagen att polisen hade slagit en 10årig invandrarpojke, vilket motiverade fler stenar mot brandmän och ytterligare några privatpersoners bilar i brand.

Jag fick i förbifarten syn på en helt annan nyhet, som ger ligisterna i Rosengård rätt i en sak: Polisen beter sig som fascister och använder övervåld! Ja, den ryska polisen alltså. Man undrar i sitt stilla sinne om s.k. ”dialogpoliser” finns inom den ryska polismakten, som ju är ytterlighetsmotpol till den svenska polismakten.

Dessa ryska poliser har avsevärt mer gemensamt med ligisterna i Rosengård, än vad de har med svensk polis. Det kanske kan verka smickrande för svensk polis att få det omdömet, men problemet är här omvänt. Istället för att be polisen undvika övervåld, måste vi i Sverige be dem att överhuvudtaget ingripa och fullgöra den arbetsinsats som motiverar deras existens – att ingripa resolut mot våldsverkande kriminella, så att svensk lag och samhällsordning kan upprätthållas. Det lyckas de dåligt med i Malmö, vare sig det handlar om att skydda politiskt verkandes yttrandefrihet, eller upprätthållande av ordningen i invandrarghetton.

Självklart skylles detta inte på enskilda poliser, som säkert är lika frustrerade som vi andra över hur situationen är, utan det är polisledningen som bär ansvaret för polisens misslyckande i Malmö och på andra håll i Sverige. Polisledningen leds som bekant i sin tur av ansvariga politiker, vilka inte bara är ansvariga för det snart (eller redan) dagliga urartandet i invandrarghettona, utan också för att den här situationen överhuvudtaget tillåtits växa fram. De vet själva vilka de är, och de borde skämmas.

Annonser

3 responses to “Undrar om de hade dialogpoliser…

 1. Hej Patrik!

  ”Även partiordförande Jimmie Åkesson skriver om händelserna i Rosengård i sitt veckobrev”.

  Är du säker på det? Jag hittar inget om det i hans senaste veckobrev. 🙂

  Mvh
  Tobias

 2. Pingback: Sverigedemokratiska bloggen Dragan med vänner! » Archive » Rosengårdens vara eller inte vara? Nu får vi se vad ansvariga politiker i Malmö gör?

 3. Tack Tobias,

  Du har rätt och tack för upplysningen. Jag rättar i texten.

  Förvisso har Jimmie uttalat sig i ärendet i stort sett samtidigt med sitt senaste veckobrev, men det var faktiskt inte i veckobrevet som de uttalandena fanns med, utan bara i det pressmeddelande som jag länkar till (länken var rätt från början iaf 🙂 ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s