Grattis Sven-Olof

Sven-Olof Sällström har utsetts till Sverigedemokraternas toppkandidat inför EU-parlamentsvalet 2009.

Jag röstade själv på Sven-Olof som första namn i medlemsprovvalet som hållits under hösten, och faktum är att jag även prickade rätt på andraplatsen, där jag röstade på Katarina Bengtsdotter.

Om händelsen på
Sd-kuriren
Sd Landskrona (Grattis Carina till sjätteplatsen)

Bland etablerade medier hittar jag just nu endast en artikel på Smålandsposten, som tagit nyheten från TT. Artikeln domineras helt av att Sverigedemokraterna inte ”lyckats” värva några kandidater från de nuvarande riksdagspartierna. Som om det vore något självuppfyllande ändamål? Som bild till artikeln har man inte valt något som har med Sd’s politik att göra, utan en bild på en antidemokrati-demonstration hållen av det lilla vänsterextrema partiet Rättvisepartiet Socialisterna (har de sympatier på Smp’s redaktion kanske?)

I ingressen står det dessutom helt fel. Sd värvar hela tiden politiker från andra partier, liksom vi värvar nybakade politiker utan annan politisk bakgrund. Sven-Olof Sällström är ett av namnen med bakgrund i annat politiskt parti.

För inträde i Europaparlamentet krävs liksom i riksdagsvalet 4% av rösterna. Sd kommer in, om bara våra sympatisörer röstar i valet. Sverigedemokraterna är det enda svenska demokratiska parti som verkar för Sveriges utträde ur EU.

Flera tidningar har köpt nyheten från TT och under dagen presenterat den med inga eller små variationer:
Östersundsposten
Svenska Dagbladet
Helsingborgs Dagblad

Uppdatering 081214:
Om nyheten på Sverigedemokraternas officiella sida:
Topptrion
Toppkandidaten

Annonser

2 responses to “Grattis Sven-Olof

 1. Anti-SD är inte anti-demokrati. Tro det eller ej.

  Jag tycker att SD-retoriken har blivit oerhört rolig det senaste, vilken man logiskt sett är antidemokrat oavsett vad man har för åsikter, så länge man inte aktivt stödjer SD.

  Och självklart är inte ingressen fel! Det står klart och tydligt i rubriken vilka det är som åsyftas. Ni verkar ju läsa nyheter som fan läser bibeln, om inte värre.

 2. Alla som använder demokratiska metoder och använder debatten som vapen istället för hot, våld och olagligheter, förtjänar enligt Sd’s synsätt att betraktas som demokratiska. Vilket partis åsikter man debatterar för eller emot, saknar betydelse i den bedömningen.

  Vad jag har skrivit är att Sverigedemokraterna är det enda demokratiska partiet som är för ett svenskt utträde ur EU. Hittar du några fler, så får du gärna visa för mig och läsarna vilket eller vilka partier du syftar på.

  I ingressen skriver tidningen klart och tydligt att Sd inte lyckats värva politiker från andra partier, vilket är fel i sak. T.o.m. toppkandidaten själv har tidigare varit verksam i ett av riksdagspartierna.

  Du borde inte vara så godtrogen, utan istället lära dig ifrågasätta media, deras sätt att arbeta, samt hur medieetablissemanget vill att DU ska tänka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s