Rasistutspel av Nalin Pekgul (s)

sossebrunBegreppet ”ras för S” har uppenbarligen 2 möjliga betydelser. De bruna stänken är tydliga bland rosorna.

Ålder, kön och hudfärg är avgörande för viljan till förändring, anser nu Nalin Pekgul, ordförande i socialdemokratiska kvinnoförbundet. Närmre bestämt är objektet för det trångsynta utpekandet personer som skiljer sig från hennes eget kön, ras och ålder, d.v.s. äldre, vita män.

Den typ av förändring Pekgul åsyftar, och som hon menar att äldre, vita män skulle motsätta sig, är dock inte särskilt eftersträvansvärd, eftersom det handlar om förmågan att bejaka rödvinssocialism och HBT-tjafs a la Toblerone-madamen Mona Sahlin.

Om äldre, vita män bättre än andra står emot sådant, låter jag vara osagt. Jag tror till skillnad från Pekgul varken på att en människas egenskaper sitter i könet/hudfärgen, eller på att förändringsbenägenhet (i det här fallet försämringsbenägenhet) är särskilt relaterat till ålder.

Åldern i sinnet låter sig oftast inte bestämmas av årsringarna, vilket ju bevisas av både Sahlin och Pekgul. De är ännu inte lastgamla, men driver likväl en föråldrad köns-, ras- och åldersfixerad socialistpolitik som dessutom är kraftigt Sverigefientlig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s