Polisens defensiva hållning duger inte

socialism1Återigen har polisen misslyckats med att freda ett sverigedemokratiskt torgmöte. Denna gång i Göteborg.

De enskilda poliserna följer order och ska heller inte göra något annat. Även på mellanchefsnivå verkar inställningen ofta vara sund. Så uttalar t.ex. insatschefen vid dagens möte enligt GP:
– Sverigedemokraterna har tillstånd att hålla sin demonstration. Polisen kan inte acceptera att mötet störs och inte kan hållas
Förvisso gjordes också en insats från polisens sida, men problemet kvarstår. Sd’s möten störs gång efter gång och det är ett problem som ännu inte har fått någon lösning. Felet ligger från polisledningen och vidare upp till den politiska nivån.

De här demokratisabotörerna går att stoppa:

* kortsiktigt så att ett Sd-möte som blir stört kan fortsätta inom försvarlig tid efter en insats av tillräcklig kraft från polisen.

* långsiktigt genom att uppviglare och mötesstörarna döms och straffas såpass hårt att det inte längre är attraktivt att störa demokratin, alternativt att de helt enkelt sitter bakom lås och bom och därmed hålles borta från det civiliserade samhället i stort. Enligt min bedömning kan detta åstadkommas helt inom befintlig lagstiftning!

Jag skulle föreslå en djupgranskning av orsakerna till varför danska vänsterextremister som t.ex. BZ inte angriper Dansk Folkepartis möten. Inom de förklaringar som där återfinnes, finns också lösningen till hur den svenska ordningsmakten kan bli bättre på att skydda politiska möten i Sverige, om de nu är så att de vill göra verkligt skäl för namnet ”ordningsmakt”.

Intressant också att ”Iranska flyktingars riksförening” tillhörde dem som störde Sd-mötet. Hur stor är trovärdigheten om man säger sig ha flytt från förtryck i ett land, om man sedan själv förtrycker andra i landet man ”flytt” till? ”Iranska bluffmakares riksförening” hade varit ett mer passande namn. De ansvariga uppviglarna och mötesstörarna borde dömas, straffas och om möjligt prövas för utvisning ur Sverige!

Hur tänker polisen agera när valet 2010 närmar sig om problemen fortgår? I valrörelsen kommer vi alla att vara ute på torgen och verka för vårt budskap, liksom alla andra partier. Klarar polisen inte ens de få Sd-möten som hålls i dagsläget, hur ska de klara situationen då?

En stämning som tillåter brott mot ett partis möten, ökar givetvis också risken för brott mot andra partiers möten. Min uppmaning till polisledning och ansvariga politiker: Se till att stämma i bäcken nu, medan det fortfarande enkelt låter sig göras!

Min fulla beundran för SDU, som trots att dessa problem fortsätter p.g.a. samhällets slappa hållning gentemot vänsterslöddret, inte låter sig tystas, utan enträget kämpar vidare för att yttra Sd’s politiska budskap, på torgmöte efter torgmöte. Ni är hjältar nu och för all framtid.

Annonser

One response to “Polisens defensiva hållning duger inte

 1. Hej Patrik! SDU, är verkligen värda all beundran som så energiskt försvarar den demokrati och den yttrandefrihet som angrips vid torgmöten och informationsträffar.
  AFA och ung Vänster är de som agerar likt maskerade huliganer.

  Vid mötet i Malmö 10 november 2008 försökte deras mest rabiata mötessabotörer provocera och störa mötet genom att upprepade gånger avbryta Erik Almqvists anförande.

  I detta klipp framgår det tydligt att frågan om vad som utmärker en som har ”utländsk bakgrund” och sättet det upprepas på enbart är ett planerat och medvetet sätt att störa mötet och att hindra åhörarna från att ta del av informationen.

  Något vettigt argument kan dessa patetiska figurer inte formulera, utan visar hånfullt sitt förakt mot demokratiska spelregler.

  Ett gott råd är att videofilma alla möten, manifestationer och störningar för att offetliggöra deras metoder. Resultatet kan därefter enkelt läggas ut på YouTube.
  Det är så uppenbart att de odemokratiska förlorar och Sd vinner sympatier och nya väljare, att en videokamera är en bra ide´.

  UncleBob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s