Blodvite vid premiär av Vilks-musikal

vilksiburqaKonstnären Lars Vilks musikal Dogs hade idag premiär på ABF-huset i Stockholm.

När jag först hörde talas om detta blev jag förvånad över att ett socialistisk förbund stod berett att ta striden mot den muslimska fanatismen, efter att andra uthyrare bangat ur. Förmodligen är det inte så ABF ser på saken, men icke desto mindre är det ju precis vad de gjort, medvetet eller inte. Lite yrvaket säger dock ABF’s Göran Eriksson:

– Men jag har kanske inte haft hela bilden klar för mig. Och visst är det otäckt om en diskussion om yttrandefrihet spårar ur och istället kommer att handla om något helt annat

Det uttalandet kom dock före den incident som inträffade vid premiären, när en kvinna i publiken uppträdde hotfullt och skadade en arrangör som försökte få ut henne ur lokalen.

Medarrangörer till musikalen är organisationerna Humanisterna Stockholm och Ex-muslimerna.

Det är lättande och positivt att det nu även finns andra krafter i samhället som tar strid mot den muslimska fanatismen, må så vara att de delvis hävdar andra motiv än vi sverigedemokrater. Värnandet av yttrandefriheten upplever jag dock att både Vilks, Humanisterna och Ex-muslimerna kämpar för, och de gör alla en viktig insats som jag känner mig ödmjuk och tacksam för. Vikten av deras arbete med den här musikalen befästs i och med våldshändelsen vid premiären av Vilks-musikalen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s