Lite kort om oktober månads händelser

Det finns hur mycket som helst att skriva om just nu, så min inaktivitet beror knappast på nyhetstorka.

Några mycket korta kommentarer om…

* Störningarna mot SDU-mötena i Malmö

Socialistiska politiker stödjer aktivt olagliga störningar riktade mot Sd-möten. Det är fullkomligt oacceptabelt och man skäms för att vara svensk. Jag har åter försökt få danska media att uppmärksamma händelserna men de har inte nappat. Jag tycker det är konstigt med tanke på att demokratin skändas endast några kilometer från centrum av Köpenhamn. Danska media har rapporterat om Sverigedemokraterna förut och Malmö ligger ofta i särskilt intressefokus med tanke på närheten. Så dock icke denna gång, vilket är synd. Det hade absolut legat i de danska läsarnas intresse att få ta del av händelserna i Malmö.

Länkar:
Sydsvenskan 1
Sydsvenskan 2

* Jörg Haider

FPÖ-ledaren och guvernören i österrikiska Kärnten, Jörg Haider, omkom som bekant i en singelolycka för några dagar sedan. Svenska media har givetvis inte försuttit chansen att dra honom i smutsen, och i vissa fall har det varit otroligt snaskig och spekulativ journalistik kring hans död.

Jag anser att Haiders största förtjänst var när han tog sitt parti in i regeringsställning 1999, varpå EU beslöt att bojkotta Österrike. Man kan säga att Haider därmed drog den vackra masken av EU och blottade en odemokratisk best. Sd-bloggare inkl. vår partiordförande Jimmie Åkesson har också hyllat österrikaren för hans politiska insatser. Jag hade dock gärna sett att dessa kompletterats med åtminstone några ord om de snedsteg han också gjorde, bl.a. när han frotterade sig med och knöt band till den blodsbesudlade Saddam Hussein. För mig var det helt obegripligt och jag tror det fick många sunda invandringskritiska österrikare att överge sitt stöd för hans parti.

* Börskraschen

Inte mycket att säga egentligen. Det långsiktiga mönstret är att konjunktur och börs går upp och ner i cykler om ca 7 år. Nu har det gått ner och lite mer än vad som är normalt. Själv sålde jag av mina Rysslandsinnehav när Georgienkriget började, och det har visat sig vara en god idé eftersom Moskvabörsen halverats sedan dess.

* Presidentvalet i USA som närmar sig

Jag upplever de 2 kandidaterna som svaga. Den ene kandidaten har slagit sig fram i en sned kampanj där sakfrågor överskuggats av kandidaternas kön resp. hudfärg. Det är kanske oundvikligt att det blir så när kandidaterna för första gången är svart, resp. kvinna, men synd att det defokuserade sakdebatten. Jag hade hellre sett Colin Powell eller Condi Rice som presidentkandidater, båda svarta, den ene dessutom kvinna.

Jag håller på McCain, det kan jag erkänna, men det är inte med mycket marginal. Han är på tok för gammal och risken är stor att åldern kommer börja ta ut sin rätt under en ev. presidentperiod.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s