Danska medias rapportering om Sveriges demokratiproblem?

Jag läste några danska tidningar för att se om problemen i Malmö och Landskrona uppmärksammat där, men jag fann ingenting. Därför postade jag nedanstående brev till redaktionen på Berlingske tidende, Jyllandsposten och Politikken.

Som ni kanske minns har danska media vid åtminstone ett tidigare tillfälle rapporterat intensivt och heltäckande om Sverigedemokraterna – i samband med problemen att hitta lokal inför riksårsmötet 2007. Bl.a. intervjuades då ledande danska politiker med anledning av situationen, och de uttalade längs hela skalan från höger till vänster sitt fulla och oreserverade stöd för Sverigedemokraternas rätt att hålla möten. Dansk Folkepartis folketingsledamot Jesper Langballe ifrågasatte då under en dansk nyhetssändning om Sverige överhuvudtaget bör betraktas som en demokrati.

Många danskar oroas när centrala demokratiska värden angrips alldeles inpå deras huvudstad och jag uppmanar i brevet redaktionerna att åter öppna ögonen och börja rapportera om den svenska situationen.

Käre redaktioner,

Jag tager notis af at danske media gerne gör opmerksam på demokratiproblemer rundt kloden, men ikke så hyppigt når de finder sted nogle kilometer fra Rådhuspladsen.

Måske ville det vare en god idé at I öger rapporteringen fra den andre side Öresund i den sag? Danske avisläsere er ikke ligeglade med den demokratiske situation i Sverige.

Jag hved ikke om det der skete i Malmö og Landskrona er undgået BT-redaktionen? Så kan I se her:
http://sydsvenskan.se/malmo/article375417/Det-ar-inte-populism-Det-ar-arga-Malmobor.html

Problemene i den artikel er kun en lille del af de samlede problemer för partiet Sverigedemokraterne og dess politiker, men gir en god illustration.

Med venlig hilsen
Patrik Ohlsson, byrådsmedlem för Sverigedemokraterne i Ängelholm

Ps. Sverigedemokraterne er et parti der i alt relevant för densamme politik som Dansk Folkeparti. I valget til riksdagen 2006 nåede partiet 3% af stemmene, men i Skåne ca 6-7%. Partiet ventes at blive invalgt i riksdagen i 2010.

Annonser

2 responses to “Danska medias rapportering om Sveriges demokratiproblem?

  1. Hmmm… – Apropå: ”Dansk Folkepartis folketingsledamot Jesper Langballe ifrågasatte då under en dansk nyhetssändning om Sverige överhuvudtaget bör betraktas som en demokrati.” – slut citat.

    Personligen är jag nog tämligen säker på att det i mitt kära fosterland Sverige – i praktiken alltför ofta mest fungerar som åt hållet Demon-Krati – istället för som åt hållet demokrati – i meningen folkstyre, tyvärr tyvärr… 🙂

  2. Den politisk/massmediala regimen smyger systematiskt in nya innebörder i ord, vilket är ett sätt att försöka styra människors tankar dit de vill. ”Demokrati” (inkl. böjningar) är ett av de ord vars ursprungliga innebörd får ge vika, så att det passar förgängliga politiska syften. Resultatet blir då något som hellre borde kallas ”demon-krati”, precis som du skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s