Halvvägs mellan valen

Kommande helg inträffar den 3:dje söndagen i september, vilket är dagen för allmänna val när det är valår. Vi befinner oss således i det närmaste exakt mittemellan valen 2006 och 2010. Då kan det vara intressant med lite kuriosa.

Jag läste att statsminister Reinfeldt varit i Malmöghettot Rosengård och boxats. Det framgår inte om han lismade för lokalbefolkningen som han gjorde i Södertäljeghettot Ronna förra året, där han fällde det berömda oikofobiska yttrandet ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”.

Om man tittar på valsiffrorna från 2006, så kan man undra vad Reinfeldt tror han har att hämta i Rosengård överhuvudtaget?


Efter den deprimerande läsningen (bortsett från stödet för M och Alliansen), så har jag även sorterat fram Sverigedemokraternas bästa valdistrikt 2006. Det låg inte oväntat i Landskrona, närmre bestämt här:

Valresultatet såg ut så här:

Någon undrar kanske om Sverigedemokraterna blev största parti i någon valkrets? Jag har sökt för hand och funnit 3 sådana distrikt, nämligen nr 17 och 19 i Landskrona, och distrikt 23 i Trelleborg.

Alla uppgifter om valsiffror är hämtade från Valmyndigheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s