Kappvändarvalsen

Nej, det är klart Veronica Palm (s), vice ordförande i socialförsäkringsutskottet, inte sagt så ordagrant. Hon borde dock säga så, enligt sin egen retorik och med tanke på hur hon resonerat de senaste dagarna.

När 3 moderater på DN’s debattsida den 26 augusti skrev att arbetslinjen måste gälla även bland nyanlända invandrare, så sjöng vänsterpopulisterna genast sin mekaniska rasism-psalm. En av dem var socialdemokraternas Veronica Palm. Se svt-inslaget här.

Nu en dryg vecka senare, föreslår hon, också på DN debatt, åtgärder i samma anda som hennes sjuklöverkollegor i (m) nyss föreslog.

I båda fallen handlar det om att fiska i vad de själva brukar kalla ”grumliga vatten”, d.v.s bland Sd’s väljare. De har provat alla vapen mot Sverigedemokraterna, men ingenting har lyckats hittills. Sd bara ökar i opinionen och paniken stiger i de etablerade leden. Det vi väntar på härnäst är att de ska stjäla våra uttalanden och våra idéer. Det kan man visserligen säga att de till viss del gjort i och med debattartiklarna på DN, men vari menar de att trovärdigheten skulle ligga?

Det hjälper inte att spruta vatten på lågorna, det är vid härden som elden måste bekämpas. Pratar man invandringspolitik, som både S och M förvisso nu gör i nämnda debattartiklar, utan att nämna den ohållbara storleken på den nuvarande invandringen, så finns givetvis ingen som helst trovärdighet. Att nämna problemen utan att våga diskutera dem, kan liksom tidigare grepp få dem att fastna ytterligare i spindelväven, vilket är en effekt som statsvetaren Göran Bostedt håller för trolig.

Dessutom, hur de än vrider och vänder sig: Originalet är bä(s)t – allti(d)!

Annonser

One response to “Kappvändarvalsen

  1. Det är bara ett trick för att sno väljare från Sd. Efter valet kommer det vara business as usual så jag hoppas ingen låter sig luras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s