Östersundsposten bedriver etnisk hets!

Efter den uppståndelse som uppstått i jämtländska Bräcke, där Östersundsposten (med hjälp av bl.a. styrande politiker och en hetsig hyresvärd) tagit på sig rollen som enväldiga domare genom att rasiststämpla Bräckes svenska ungdomar i allmänhet och de som dristat sig till att flagga svenskt i synnerhet, kommer nu fackmannamässiga yttranden på händelserna som går i en helt annan riktning.

Polisen i Bräcke anser inte att de problem som förekommit handlar om rasism, utan om vanliga ungdomsbråk!

Vi har alltså en situation där grupper av ungdomar bråkar i ett litet svenskt samhälle. Grupperna bildas naturligt ur umgängesmönstren. Det leder till mer eller mindre starka etniska mönster i gruppernas sammansättning, vilket inte är samma sak som att grupperna bråkar av direkt etniska orsaker. Bråk mellan ungdomsgäng har alltid förekommit och innebär oftast ett givande och ett tagande från båda håll. Ibland går det tyvärr överstyr så att skada på person och egendom kan uppstå, och även att tredje part kan bli lidande. Så verkar vara fallet i jämtländska Bräcke.

Östersundspostens journalister gör sig genom sina självsvåldiga skuldstämplar skyldiga till ren och skär etnisk hets mot den ena parten. Det är vad ungdomarna i Bräcke behöver minst av allt, och det kan i värsta fall innebära att journalisterna kastar bensin på elden och skapar en självuppfyllande profetia.

De svenska ungdomarnas vrede efter de orättvisa, kollektiva utpekandena är berättigad. Nu gäller det att den riktas rätt, d.v.s. inte mot invandrarna så att OP’s felaktiga och orättvisa bild får näring, utan genom protester direkt till OP’s journalister och andra som visat på en ensidig syn, givetvis med lagliga medel och helst under journalisternas ordinarie arbetstid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s