Historien riskerar att gå igen

En mäktig svensk granne beter sig alltmer hotfullt och aggressivt. Krigsrisken ökar i Sveriges närområde. Svenskt försvar står i det närmaste avrustat. Är det fler än jag som känner historiens vingslag?

Det är tur, inte skicklighet, som räddat Sverige undan två världskrig. Det låter kanske lite banalt att tala om ”tur”, så låt oss för all del tala om lyckliga omständigheter istället. Det finns många skäl att försvara neutraliteten, men att den skulle ha räddat oss från krig är en myt. Alla de nordiska länderna var neutrala inför andra världskriget, men bara Sverige klarade sig undan militär aggression utifrån.

Neutraliteten ger självbestämmande och obundenhet. T.ex. behövde Sverige tack vare NATO-utanförskapet inte bidra i den tvivelaktiga NATO-krigföringen mot Serbien i slutet av 90-talet. Sverige står utanför NATO, vilket innebär att svenska soldater inte kan beordras av utländsk makt att strida och dö på utländsk mark. Å andra sidan riskerar vi att stå ensamma vid angrepp och måste då klara av att försvara vårt land på egen hand. Det gör vi inte idag. Sveriges försvar är så nedbantat att de inte klarar av att fylla sin uppgift i ett krisläge. Som stöd för det kan radas upp från ett stort antal källor och uttalanden, inte minst från ÖB Håkan Syrén. Även Totalförsvarets forskningsinstitut har synpunkter, liksom Försvarsfrämjandet.

En utmärkt kampanj värd att nämna och skriva under på, är Nufårdetvaranog!

Idag skrev USA och Polen under det missilavtal som av Ryssland upplevs som ett hot mot deras kärnvapenavskräckning. Ryssland har öppet hotat med att detta kan leda till en rysk attack mot Polen, kanske med kärnvapen.

Ryssland går in i en retorik som kommer visa sig ha någon form av konkret innehåll, exakt vilket vet vi inte. Vi sverigedemokrater har alltid hävdat vikten av ett starkt svenskt försvar. Det är dags att Sverige vaknar ur sin törnrosasömn och inser att även en dyr försäkring (ja, ett starkt försvar kostar givetvis pengar!) kan vara värd sin vikt i guld, särskilt om den skyddar Sveriges gränser, demokrati och självbestämmande.

Något som också påverkar ett lands förmåga att försvara sig, är givetvis enigheten inom landet. Kan det överhuvudtaget finnas något brett intresse för att försvara sitt land, om det saknas uppslutning kring att gemensamt bejaka den egna nationella identiteten? Var skulle lojaliteterna ligga hos nytillkomna minoriteter som inte integrerats, ännu mindre assimilerats, om Sverige skulle angripas av ett land som samarbetar med deras forna (?) hemländer?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s