Bloggbojkott mot Ryssland

rysslands-flagga1Som en konsekvens av Putinregimens brutala propaganda, övervåld och krigföring i Georgien, där Ryssland idag vidgade konflikten genom att angripa områden i Georgien även utanför det sydossettiska området inkl. civila mål, i strid med internationella konventioner och emot folkrätten, har jag idag sålt av samtliga innehav i ryska fonder och aktier, till förmån för andra investeringar. Detta inkluderar även mitt pensionssparande.

Beslutet är personligt. I den mån det är politiskt, så är det tvärpolitiskt. Jag uppmanar andra oavsett partifärg som har ryska placeringar att sälja av dessa omedelbart, alternativt att passivt bidra till den ryska krigföringen.

Konflikten är komplicerad, men i en rimlig lösning måste rimligen ingå ett fredsföredrag där Sydossetien, Abchazien och Adzjarien ges regional självständighet inom Georgien. De ryska trupperna måste ovillkorligen dras bort och troligen under en övergångsperiod ersättas av FN-trupper.

Jag är benägen att hålla med utrikesminister Carl Bildt om att EU måste reagera med skärpa mot den ryska hanteringen av krisen, kanske skarpare än någonsin tidigare. Konflikträddhet och dålig ryggrad från västvärldens sida spelar bara diktator Putin i händerna.

Dagens rapportering i media
Länk till HD
Länk till SDS
Länk till DN

Annonser

7 responses to “Bloggbojkott mot Ryssland

 1. Georgien brot vapenvilan och forsokte inta sydossetien. De attackerade och dodade de ryska trupper som efter fn-beslut placerats i utbrytarrepubliken. Sjalvklart maste Ryssland besvara den Georgiska attacken!

 2. Det finns inget FN-beslut om ryska trupper i Georgien. Den ryska inblandningen i Georgien/Sydossetien är emot allt vad internationell lag heter.

  Jag står egentligen neutral mellan Georgiens rätt till bevarade gränser och Sydossetiens rätt till självstyre. Det är den ryska inblandningen jag finner helt oacceptabel.

  Omvärlden borde reagera med kraft i första hand genom att slå ryssarna på penningpungen. Jag har idag dragit mitt personliga strå till stacken.

 3. Det finns fn-beslut till stod for den vapenvila som innebar att fredsbevarande styrkor fran ryssland, nordossetien och georgien placeras i utbrytarrepubliken.

  Se bl.a

  http://daccessdds.un.org/doc/UNDOC/GEN/N93/466/03/IMG/N9346603.pdf?OpenElement

 4. Din länk fungerade inte. Jag har inte hittat några källor överhuvudtaget som skulle påvisa att de ryska trupperna i Sydossetien är tillsatta enligt FN-mandat. Om så varit fallet så skulle det givetvis blivit ett internationellt ramaskri mot Georgien vid anfallet mot dem den 8 augusti.

  De ryska trupperna har funnits i Sydossetien sedan 1992 när Ryssland tvingade Georgien att ta emot dem. Att de kallas fredsbevarande är ett ryskt propagandatrick som förvånansvärt lätt accepterats av blåögda västerländska media.

 5. Om min lank inte fungerar kan du val enkelt sjalv forsoka ta reda pa hur det faktiskt ligger till om du inte vet?

  Avtalet om vapenvila, som forhandlades fram med hjalp av OSCE, ar sanktionerat av FN genom ett flertal beslut och skall overvakas av ”United Nations Observer Mission in Georgia” – unomig.

  Avtalet innebar att fredsbevarande styrkor fran Ryssland, Nordossetien och Georgien placeras i SydOssetien. Varfor menar du att det skulle vara ett ”ryskt propagandakrig”?

 6. ”propagandatrick” var det meningen att jag skulle citera, inget annat

 7. Det är ju precis vad jag gjort och ingenting någonstans tyder på att ditt påstående om FN-sanktionerade ryska trupper i Sydossetien skulle vara korrekt. Varför skickar du överhuvudtaget en länk som inte fungerar?

  Jag fann dock unomig’s hemsida. Det handlar om ett uppdrag med bl.a. internationella observatörer, inte om fredsbevarande trupper.

  Propagandatricket är väl om något att kalla trupper för fredsbevarande, när de i själva verket tagit ställning och är en del i konflikten. Fredsomstörtande hade varit ett bättre ord.

  Du har fortfarande någonting att bevisa när det gäller ”de ryska trupper som efter fn-beslut placerats i utbrytarrepubliken”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s