Kd förnedras av Sd-siffror inför sitt riksting

Sverigedemokraterna uppvisar just nu en våg av rekordmässiga opinionssiffror. I den allra senaste från Novus Opinion, ligger Sverigedemokraterna åter jämsides med Kristdemokraterna på vardera 4,2%. Detta har fått Göran Hägglund att lacka ur i TV4Nyheterna:

-De har prövat några olika strategier genom åren och konstaterat att det här med stövlar och koppel inte fungerade något vidare. Nu är det kostymer och de ser ut som partier gör mest och de stjäl friskt från olika partiers program.

Hägglund är upprörd och vill prata historia. Om nu stövlar och koppel är ämnat att referera till Sd’s historia och inte Hägglunds sexuella preferenser?

Hägglund tycker vidare att det är konstigt att ett parti som Sd kan samla så många (?) röster som 4%. Är han verkligen omedveten om att de danska och norska motsvarigheterna till Sd har stöd av 15 resp 30% av väljaropinionen?

Hägglund kommer själv från pingströrelsen. Där finns många goda människor med stort hjärta och en varm tro på Jesus, men även starka inslag av sådant som numera betraktas som intolerans, också av sådan art som Sd brukar falskeligen beskyllas för. Hur var det nu Hägglund, när slutade pingstvännerna betrakta homosexualitet som en sinnessjukdom? (om de nu har det?)

Hägglund bör tänka på att behandla även sverigedemokrater enligt 10 Guds bud och efter Jesu kärleksbudskap. Annars väntar kanske svarta vingar och biljett till källarvåningen? Hägglunds helvete lär dock komma tidigare än så… profetian förutspår domedag den tredje söndagen i september år 2010.

Länk till Politikerbloggen med Hägglunds kommentar
Länk till Helsingborgs Dagblad
Sverigedemokraternas samlade opinionsresultat sedan 2006

Annonser

3 responses to “Kd förnedras av Sd-siffror inför sitt riksting

  1. Mattias Nilsson

    Hägglund gör sig onödigt korkad när han försöker trampa ner på Sd:s framgångar med simpel (och irrelevant) retorik om nationalsocialism och koppel. Personligen tycker jag inte att han behöver göra sig dummare än vad han är, särskillt inte med tanke på vilken situation hans parti befinner sig i idag. Floskler likt ovanstående ser väljarna rätt igenom. Att försöka skrämmas med NS-vargen är ett uddlöst vapen.

  2. Göran Hägglunds största fiende är verkligheten. Hans näst största fiende är förmodligen han själv.Ha en skön sommar 🙂

  3. ”de stjäl friskt från olika partiers program.” För mig är det ju det som är självagrejen. I alla år har man konstaterat att varje parti har haft någon fråga som man har kunnat sympatisera med men det har stupat på en massa annat.Nu har vi fått ett parti som plockar godbitarna och ger tusan i det som inte är bra.Då behöver man inte fundera särskilt länge.Inget är hundraprocentigt men nittio duger bra för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s